Motorine kallavi zam! 

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından akaryakıt ürünlerine zam yağmaya başladı. 3 Ocak'taki ÖTV zammının ardından motorine bu gece yarısı bir zam daha geliyor. 20 Ocak 2024 tarihi itibariyle motorine 1 lira 3 kuruşluk zam geliyor. Motorinin litresi bu zamla 40 lirayı aşacak. İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam dur durak bilmiyor. Önceki gün LPG'ye gelen zammın ardından şimdi de mazota zam geliyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 20 Ocak Cumartesi (bu gece yarısı) saat 00.00'dan geçerli olmak üzere mazota büyük zam geliyor. Sırada benzin zammı var.

Gece yarısı 1 lira 3 kuruş zam...

Yeni yılla birlikte 3 Ocak'ta yapılan ÖTV zammının ardından bu kez de brent petrol ve dolar kurundaki artış nedeniyle zam yapılacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu gece yarısı motorinde 1 lira 03 kuruşluk zam bekleniyor.

Litresi 40 lirayı aşacak...

Motorine zammın ardından fiyatlar şöyle olacak: Ankara'da 40 lira 77 kuruşa yükselecek. İstanbul'da 40 lira 11 kuruştan işlem görülecek. Bu zamla birlikte motorin fiyatı, 40 TL'yi aşarak rekor kıracak.

Benzine zam bekleniyor mu?

Benzine zam gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Ancak, brent petrol ve dolar kurundaki artışlar nedeniyle benzine de zam gelmesi bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, özellikle ticari araç sahiplerini ve taksileri zor durumda bırakıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, enflasyona da olumsuz yansıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN