Milletvekili Erol'dan, Bakan Göktaş'a Soru Önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Verdiği önergede Kadına Şiddet olaylarına değinen Milletvekili Erol, "Türkiye'de kadına yönelik şiddet suçu her geçen gün daha da artmakta ve endişe verici rakamlara ulaşmaktadır. Somut adımlar atılması gerekirken kadına yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi'nin geri çekilmesi, yetersiz cezalar ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaratılması kadınların yaşam alanlarını gün geçtikçe daraltmakta ve kadınlar için her yer tehlikeli hale gelmektedir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun 2023 yılı verilerine göre; Türkiye'de 2023 yılında 315 kadın erkekler tarafından öldürülmüş, 248 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur. 2024 yılında daha şubat ayı bitmeden Türkiye genelinde 45, Elazığ'da ise 1 kadın daha öldürülmüştür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da kadına yönelik şiddete karşı tavizsiz şekilde mücadele edilmeli ve somut adımların ivedi olarak atılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN