Milletvekili Erol, Bakan Tekin'e Sordu: Çalışmalarınız Ne Durumda?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne lojman yapımı için devredilen arsalarla ilgili soru önergesi verdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda Maden İlçesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Elazığ İl Özel İdaresi'ne ait 338 ada 41 ve 43 nolu parseller öğretmen lojmanları yapılması için Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Ancak bu kararın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen lojmanların yapımına halen daha başlanmadı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hem bu durumu hem de Elazığ’ın diğer ilçelerinde lojman ihtiyacı olup olmadığını ve ihtiyaç varsa herhangi bir planlama yapılıp yapılmadığını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu.

“KONAKLAMA GEREKSİNİMİ KARŞILANMALIDIR”

Milletvekili Erol, “İlçede kutsal mesleğe sahip öğretmenlerimiz için ivedilikle lojman yapımına başlanmalı ve öğretmenlerimizin konforlu bir şekilde konaklama gereksinimleri karşılanmalıdır.” dedi.

Konuyla ilgili Bakan Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi veren Erol, şu soruları sordu:

“Öğretmenlerimiz; her iklimde, her coğrafyada ve tüm şartlar altında bilginin üretilmesi geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Fakat tüm Türkiye'de olduğu gibi seçim bölgem Elazığ'da da öğretmenlerimiz hak ettiği yerde değildir.

Maden ilçesinde öğretmen lojmanının bulunmaması nedeniyle; 2021 yılının şubat ayında Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 338 ada 41 ve 43 nolu parsellerin devri lojman yapımı için Elazığ İl Özel İdaresi'nden Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılmıştır. Fakat o tarihten bugüne kadar lojman yapımı için bir çalışma yapılmamış ve tahsis edilen parseller atıl şekilde durmaktadır.

İlçede kutsal mesleğe sahip öğretmenlerimiz için ivedilikle lojman yapımına başlanmalı ve öğretmenlerimizin konforlu bir şekilde konaklama gereksinimleri karşılanmalıdır.

Bu bağlamda;

1. Elazığ İl Genel Meclisi'nin 2021 Yılının Şubat Ayı'nda yaptığı toplantıda; Maden İlçesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Elazığ İl Özel İdaresi'ne ait 338 ada 41 ve 43 nolu parseller öğretmen lojmanları yapılması için Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmiştir. Devir edilen arsaların son durumu nedir? Lojmanların öğretmenlere teslim edilmesi için planlanan takvim ne zamandır?

2. Bakanlığınıza devri gerçekleştirilen parsellerde lojman yapımına başlanmamasının nedeni nedir?

3. Elazığ'ın hangi ilçelerinde Öğretmen Lojmanı bulunmaktadır? İhtiyaç duyulan diğer ilçelerde lojman yapımı için çalışmalarınız var mıdır?”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN