Milletvekili A. Adayı Av. Aziz Dinç, Uluova Bölgesi Muhtarları ile bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı Av. Aziz Dinç, seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Milletvekili aday adayı Av. Aziz Dinç, Yurtbaşı, Mollakendi, Akçakiraz ve Yazıkonak Beldeleri ile Uluova bölgesindeki köy muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Milletvekili aday adayı Av. Aziz Dinç, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşadığını, pandemi, yangınlar, sel baskınları ve depremler sonucu ciddi mağduriyetlerin oluştuğunu kaydetti. 

Av. Aziz Dinç, doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağılı dileyerek, bir daha böyle afetlerin yaşanmaması temennisinde bulundu. 

Milletvekili A. Adayı Av. Aziz Dinç, Uluova Bölgesi Muhtarları ile bir araya geldi

“ŞEHRİN SADECE SEÇİM DÖNEMLERİNDE DEĞİL, HER AN AKLIMIZDA OLAN BU ŞEHİRE HİZMET ETMEK İÇİN ÇABA SARF EDEN BİRİSİ OLDUM”

Türkiye’nin 14 Mayıs 2023 tarihinde 28. dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gideceğini belirten Av. Aziz Dinç, “Bu doğrultuda binlerce milletvekili aday adayı partilere müracaat ederek yeni dönemde görev almak amacı ile bir yarış içerisine girmişlerdir.  Seçimin sağlıklı, birbirimizi kırmadan, kardeşliğimizi geliştirecek güzel günlere vesile olmasını temenni ediyorum. Elazığ ilinde doğan, bu şehirde ekmek yiyen ve bu şehirli olmaktan gurur duyan birisi olarak 35 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim.
Şehrin sadece seçim dönemlerinde değil, her an aklımızda olan bu şehire hizmet etmek için çaba sarf eden birisi oldum. Uluova’nın bir bireyi olarak da 30 yıla aşkın süredir ovamızın her sorunu ile ilgili çaba sarf etmeye gayret ettik.  Gerek Elazığ ile gerekse Uluova’nın karşılaştığı sorunlar ile ilgili 1992 yılından beri bir araya gelip çözüm bulma noktasında çabalar sarf ettik. 
Ovamızın ve şehrimizin sorunları konusundaki mücadelemizde yeterince destek bulabildik mi dersek, buna üzülerek hayır cevabı vermek istiyorum. 

Uzun yıllardır yöremizde yaşayan muhtarlarımız ve diğer kardeşlerimiz ile ovamızın sorunları ile ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Biz bu toplantıları 2001 yılında da yapmıştık. 2008 yılında da yaptık. 2015 yılında da yaptık, 2018-2019 yıllarında da yaptık. Sorunlarımızı kamuoyuna taşıdık. Ne yazık ki; bu sorunlar karşısında yeterli desteği göremedik. Seçim sürecinde gittiğim her yerde ben, şehrim ile ilgili, o yöre ile ilgili seçim olmadığı dönemlerdeki yapmış olduğum çalışmalar, yazdığım yazılar, tv programlarına ilişkin kayıtları beraber götüreceğim. Seçmenlerimizdeki temel kanı, siyasiler sadece seçimden seçime gelmekte, sevdaları bu dönemde kabarmakta şeklindedir. Bu algılarda da haklıdırlar.  Örneğin; 2017 yılından itibaren 36 köy, 4 beldeyi kapsayan Uluova susuzdur. Çiftçisi mağdurdur. Bu mağduriyetinin giderilmesi konusunda 15 yıllık mücadelemizin bir türlü karşılığını  bulamadık. Bazı projeler geliştirdik. Köylerimizin bazı sorunlarını hallettiysek de; ne yazık ki, istenilen, arzulanan suya bir türlü kavuşamadık. Sevgili dostlar, uluova susuz. Yarımca ovası susuz. Kuzova Susuz. Behramaz ovası susuz. Sadece Uluova değil, bir çiftçi çocuğu olarak bu ovaların suya kavuşması için de mücadele ettik.”

“ELAZIĞ’IN HER SORUNUYLA YAKINDAN İLGİLENDİK”

Elazığ ve ilçelerinde yaşanan sorunları yakından takip ettiğini ve çözüm önerileri sunduklarını anımsatan Av. Aziz Dinç, bu mücadelesinin her zaman devam edeceğini vurguladı. 

Dinç, şöyle konuştu: “Maden ilçesinin göçü konusunda, Baskil’in kaysısı konusunda, Alacakaya-Arıcak’ın bakır işletmeleri ve işsizlik sorunu konusunda, yıllarca çaba sarf ettik. Yazılar yazdık. Vekil olsak da, olmasak da, bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir. Seçme ve seçilme demokratik bir haktır. Yasanın aradığı şartları yerine getiren herkes aday olabilir. Bu en doğal hakkıdır. Temsil noktası, vebali yüksek olan, çabası zor olan, bir makamdır. Bugün yaşadığımız temel sorunların ve acıların nedenleri, temsil noktasındaki ve karar mekanizmasında rol alan kişilerin işlemlerinden kaynaklanmaktadır. Şehir olarak bir deprem süreci yaşadık. Deprem sürecinden sonra yaşanan sıkıntılar konusunda da beyanımı destekleyen mahkeme kararları mevcuttur.”

“BEN MERKEZLİ HİÇBİR ZAMAN BİR HAYATIM OLMADI”

Uluova’nın susuzluk sorunu ve Elazığ’ın yaşadığı birtakım sıkıntıların çözümü konusunda seçmenlerin siyasetçilere karşı sorgulayıcı olması gerektiğini ifade eden getiren Av. Aziz Dinç, “Bizler Elazığ’ı temsile soyunmuş onlarca siyasetçiyiz. Öncelikle şehrimiz konusunda ve bölgemiz konusunda bir takım hazırlıklarımızın, geçmişe dair bir takım çalışmalarımızın olması gerektiği inancındayım.  Ben merkezli hiçbir zaman bir hayatım olmadı.  Rabbim nasip ederse bundan sonra da olmayacaktır. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde de şehrimize, kimler hayırlı hizmetlere vesile olacaksa rabbim, bu kişilere aday olmayı nasip eylesin. Bu  toplantıyı yapmamın amacı hem ovamızın sorunlarını kamuoyuna taşımak, diğer bir nedeni ise seçmen kardeşlerime bir takım konularda seslenmektir. Ben veya herhangi bir aday adayı veyahut adayı, veyahut vekil karşınıza geldiğinde lütfen şu soruları iletmenizi istiyorum. Şu ana kadar şehrimiz ve bölgemiz ile ilgili ne tür çalışmalar yaptınız? Bu bölge ve şehir ile ilgili hangi sorunları, hangi sıkıntıları tespit ettiniz.  Bu sorunların çözümü noktasında, ne tür projeler ortaya koydunuz. Gerek ülkemizin, gerekse içinde bulunduğumuz coğrafyanın yaşadığı sıkıntılar ve etrafındaki sorunlar konusunda, beni temsil konusunda hangi görüş ve fikirlere sahipsiniz? Elazığ’ın ve bölgenin mevcut konumu, içerisinde bulunduğu sosyal-kültürel yapı hakkında ne düşünüyorsunuz? Şehrin son yıllarda yaşadığı olaylar karşısında daha önce yaptığınız çalışmalar ve ortaya koyduğunuz görüşler nelerdir? Siz aday olarak 591.000 nüfuslu Elazığ ve 85 Milyon nüfuslu Türkiye’yi her konuda temsil etme noktasında kendinizdeki bilgi birikimini, beceriyi, yeteneği yeterli görüyor musunuz? Çok kısa bir seçim süreci yaşayacağız. Bu seçim sürecinde biz siyasetçiler değil, siz seçmenler konuşun. Yukarıda sıraladığımız soruların cevapları ve sizin gözlemleriniz sonucunda karar verin. Ben veyahut başka birisi bu soruların cevaplarını sizlere vermek zorundayız.” 

Milletvekili A. Adayı Av. Aziz Dinç, Uluova Bölgesi Muhtarları ile bir araya geldi

“TESPİT ETTİĞİMİZ SORUNLARIMIZI DOSYA HALİNE GETİRDİK”

Av. Aziz Dinç, Elazığ’ın sorunlarını tespit ettiklerini ve dosya haline getirdiklerini belirterek, tek amaçlarının Elazığ ve Uluovanın sorunlarının bilinmesi ve çözüm üretilmesi olduğunu savundu. 

Vekalet ilişkisinin karşılıklı görüş alışverişi ve istişareler sonucunda güven esasına dayalı olarak kurulduğunu vurgulayan “Ben bir siyasetçi ve Elazığ’lı bir seçmen olarak kendi yörem ve şehrim ile ilgili sorularımı hazırladım. Buradaki kardeşlerime yöremizin sorunları konusunda daha önce hep birlikte tespit ettiğimiz sorunlarımızı dosya haline getirdik. Bunları gelen tüm siyasetçilere arz edeceğiz. 
Amacımız bu yola çıkan insanların ovamızın ve şehrimizin sorunlarını bilmesi ve çözüm üretmesidir. Basına yansıyan siyaset gezilerinde şahit olduğumuz bir hususu sizlere anlatmak istiyorum. Seçilmiş kardeşlerimizin, yeni seçim sürecine girdikleri dönemde dahi şehirimizin mahallelerinde, köylerimizde insanların sorun ve ihtiyaçlarını dinlemek için geziler yaptığına şahit olduk. 

Yıllarca çözüm yerine, sorun dinlemekle zaman kaybetmek bizleri yeterince mağdur etmiştir. 
Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Seçimin ülkemiz ve coğrafyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN