Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ'ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, 'Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir' denildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. 

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. 
RÜZGAR: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetli; akşam saatlerinden itibaren Malatya'nın kuzey ve batı kesimlerinde (Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir, Kuluncak, Darende, Hekimhan) yer yer kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70km/sa) eseceği tahmin edilmektedir. 

UYARILAR METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME: Yağışların bugün (Salı) günü yağmur ve yer yer sağanak yağış şeklinde olması beklenmektedir. Çarşamba günü beklenen yağışların yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur, yüksek kesimlerin kar yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın; Salı gününden itibaren bölge genelinde güney Güneydoğulu yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Sıcaklıklar; Çarşamba gününden itibaren 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği beklenmektedir. 

ZİRAİ DON UYARISI: 29.03.2023 Çarşamba ile 31.03.2023 Cuma günleri arasında Malatya, Elazığ, Adıyama, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerimizin tedbirli olmaları gerekmektedir.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN