Meteoroloji Elazığ'ı uyardı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve toz taşımımı uyarısı yaptı. Meteorolojinin uyarısında, 'Suriye kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir' ifadesi yer aldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’da etkili olan sağanak yağışın ardından Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ için bir uyarıda daha bulundu. Mete Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ için 4-5 Nisan tarihlerinde kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısında bulundu. Meteoroloji uyarısında Suriye kaynaklı toz taşınımına dikkat edilmesi vurgusu yaptı. 

METEOROLIJİ SURİYE KAYNAKLI TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPTI 

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, “Elazığ çevrelerinde, rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette (20-40 km/saat) esmesi bekleniyor. Suriye kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı ve lodosun meydana getirebileceği hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel riskler arasında bulunmaktadır. Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN