Meteoroloji'den uyarı! O güne dikkat 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ ve bölge şehirler için uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda Pazar gününden geçerli olmak üzere bölgede kuvvetli kar yağışı beklendiğini açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ ve bölge iller için Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ, malatya ve Bingöl ileri için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Pazar güünden itibaren kuvvetli kar yağışının etkili olacağı ifade edildi. 

Meteoroloji'den uyarı! O güne dikkat 

METEOROLOJİ UYARDI 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarısında, “Bölgemiz genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek. Yarın (04.02.2023 Cumartesi) bölgemiz genelinin kar yağışlı geçeceği; Adıyaman il geneli, Malatya’nın güney ilçeleri(Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt), Elazığ’ın güneyi(Sivrice, Maden, Palu, Alacakaya, Arıcak, Kovancılar, Karakoçan) ve Bingöl’ün güney kesimlerinin(Merkez, Genç, Solhan) yer yer kuvvetli kar yağışlı(5-20 cm) geçeceği beklenmektedir. 05.02.2023 Pazar, 06.02.2023 Pazartesi, 07.02.2023 Salı bölge genelinin kuvvetli kar yağışlı geçeceği, yüksek kesimlerin(rakımı 1000 m ve üzeri) yoğun kar (20 cm ve üzeri) yağışlı geçeceği beklenmektedir. 08.02.2023 Çarşamba günü kar yağışlarının etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvetli esmesi beklenmektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin edilmektedir. Ulaşımda aksamalar – Çığ Tehlikesi- Buzlanma -Kuvvetli Don Olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN