Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mart 2023'te aylık enflasyon yüzde 2.3, yıllık enflasyon yüzde 50.5 oldu. ENAG ise rakamları açıkladı. ENAG'a göre, aylık enflasyon yüzde 5.08, yıllık enflasyon yüzde 112.5 oldu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında yüzde 2,29 arttı. Yıllık TÜFE yüzde 50,51'e geriledi.

Yurt İçi ÜFE (Yİ-ÜFE) martta yüzde 0,44 artarken, yıllık bazda yüzde 62,45 oldu. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında TÜFE'nin yüzde 2,86 artmasını bekliyordu.

Mart'ta en çok artış eğitimde...

TÜFE'de ana harcama grupları itibarıyla mart ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 6,30 ile eğitim oldu. Bir önceki aya göre en çok düşüş yüzde 1,92 ile giyim ve ayakkabıda görüldü.

Yıllık bazda en çok artış lokantalarda

Martta bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 70,73 ile lokanta ve oteller oldu. En az artış gösteren ana grup yüzde 17,27 ile giyim ve ayakkabı olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN