KOSGEB'den işletmelere destek 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere toplam 12 milyar lira destek vereceklerini açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ve Destekleme İdaresi (Kosgeb) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere toplam 12 milyar lira destek vereceklerini açıkladı. KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere toplam 12 milyar lira tutarında destek sağlayacaklarını söyledi. Şu ana kadar 20 binin üzerinde başvuru aldıklarını açıklayan İbrahimcioğlu, “Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Deprem Sonrası Mikro Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı müjdesini verdi. Bu destek Dünya Bankası ile yapılan müzakereler neticesinde bir dış kaynak olarak ülkemize getirildi. Bu dış kaynağı en hızlı şekilde mikro, küçük ve orta ölçekli firmalarımıza faydalandırmak istiyoruz. Programı işletmelerimizin faaliyetlerini sağlaması amacıyla bir can suyu olarak görüyoruz. İşletmeler bu destekten internet üzerinden kolaylıkla yapabilirler“ dedi. 

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, KOSGEB’in Dünya Bankası iş birliği ile 450 milyon dolarlık canlanma desteğini hayata geçirdiklerinin altını çizerek “Toplamda 11 ili destekleyecek krediyi ülkemize getirmiş olduk. Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği bu desteğe çok kısa sürede 11 bin 700 başvuru aldık. Başvurular hızla onaylanıyor. Hızlı bir şekilde ödemeye dönüşecek bu programda amacımız, adında da olduğu gibi canlanma yani KOBİ’lerimize can suyu vermek” diye konuştu. 200 bin liradan 750 bin liraya kadar olacak desteğin hasar durumuna göre belirleneceği, program başvurularının da çok kolay olduğunu anlatan İbrahimcioğlu, “Ticaretin çarklarının dönmesi için canlanma desteği diyoruz. Bu destek; mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeleri memnun edecek. 450 milyon dolarlık finansman, bölgenin tamamına girmiş olacak. Aldığı bu desteği nereye harcayacağının hesabını sormuyoruz. Faizsiz bir destek paketini, depremzede KOBİ’lerimize sunmuş olacağız. Yeni destek paketleri için uluslararası kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. KOBİ’ler, KOSGEB’in internet sitesinde destekler linkine tıklayarak başvurularını yapabiliyorlar” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN