Klarnet ustası Mehmet Şerif Çaça için anma programı düzenlendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer' projesi kapsamında Klarnet Ustası Mehmet Şerif Çaça (Çeçen)'e vefa programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Klarnet Ustası Mehmet Şerif Çaça (Çeçen); Elazığ Belediyesi, musiki dernekleri ve aile fertleri tarafından ilk olarak mezarı başında dualarla anıldı. Asri Mezarlığı’nda gerçekleşen anma programına; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Çaydaçıra Musiki Derneği Üyeleri, Elazığ musikisine gönül vermiş üstatlar ve aile bireyleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, ustaya edilen dualarla son buldu.

Klarnet ustası Mehmet Şerif Çaça için anma programı düzenlendi

Daha sonra Elazığ Belediyesi ile Çaydaçıra Musiki Derneği’nin birlikte düzenlediği anma programı, ustayı daha yakından anlatan panel ile devam etti.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Hüseyin Karlıdağ’ın yaptığı panelde merhum Çeçen’in Elazığ musikisine sunduğu katkılar anlatıldı.

Klarnet ustası Mehmet Şerif Çaça için anma programı düzenlendi

“MEHMET ŞERİF ÇAÇA KENDİ EKOLÜNÜ ORTAYA KONMUŞ BİR SANATÇIMIZ”

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın göreve başladığı günden itibaren ve adaylık sürecinde söz verdiği ve Elazığ insanımızın çok daha güzel yaşanabilir bir kentte çok daha güzel yaşanabilir bir şehirde yaşaması için ne gerekiyorsa söz verdiği projeleri bir bir yerine getiriyor. Birçok projeyi bitirdi. Vatandaşımız hepsini görerek tanıklık ediyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer” projesi kapsamında Mehmet Şerif Çaça’yı kabri başında andık. Kur'an-ı Kerim tilaveti, Yasinler ve dularımızı ona hediye ettik. Ailesi ile beraber olduk. Kendisi Elazığ’a sanat dalında çok değerli hizmetler verdi. Bu programla ustamızı anıyoruz. Sadece Elazığ’ımızda değil Türkiye çapında tanınmış, Harput Senfoni Orkestrası'nda da eserler sunmuş kendi ekolünü ortaya konmuş bir sanatçımızdır. Kendisini rahmetle anıyorum.” dedi.

Klarnet ustası Mehmet Şerif Çaça için anma programı düzenlendi

Anma programının sonunda ise Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Kürsübaşı etkinliği gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN