Kamu Sağlık Sen'den bankalara promosyon uyarısı!

Fırat Üniversitesi'nin 2026-2029 dönemini kapsayan banka promosyon ihalesi 18 Şubat Çarşamba günü yapılacak. Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, ihaleye katılacak bankalara 'gerçekçi ve kabul edilebilir teklif' çağrısında bulundu.

Kamu Sağlık Sen'den bankalara promosyon uyarısı!

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Fırat Üniversitesi çalışanlarının maaş promosyon ihalesi öncesi açıklamalarda bulundu. Karataş, bankaların çalışanların ekonomik beklentilerini karşılayacak ve piyasa gerçekleriyle bağdaşacak tekliflerle masaya gelmesi gerektiğini söyledi.

Karataş, üniversitede akademik ve idari olmak üzere 5 bin 830’un üzerinde çalışanın bulunduğunu hatırlatarak, 3 yıllık dönemi kapsayan promosyon ihalesinin ilk oturumunun 18 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Son promosyon ihalesinin 8 Mart 2023 tarihinde yapıldığını ve ihalenin Türkiye İş Bankası’nda kaldığını ifade eden Karataş, o dönemde çalışanların hesaplarına 26 bin 130 TL yatırıldığını anımsattı.

“AYNI TİYATROYU GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Karataş, geçmiş süreçlere göndermede bulunarak ihaleye sınırlı sayıda bankanın katılmasını ve çalışanların iki banka arasında tercihe zorlanmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

“Fırat Üniversitesi gibi kadim bir üniversitenin maaş promosyon ihalesine katılacak olan bankaları şimdiden uyarıyoruz; geçmişte olduğu gibi aynı tiyatroyu görmek istemiyoruz. 5 bin 830’un üzerinde çalışanı olan bir kurumun ihalesine bir elin sayısını geçmeyen sayıda bankanın icabet etmesini ve bunların yarıdan fazlasının da anlaşarak iki banka arasında tercihe zorlanmasını istemiyoruz. Komik miktarlarda tekliflerle çalışanları hayal kırıklığına uğratacak rakamlarla masaya gelinmemelidir.”

Bankaların kendi aralarında düşük teklif konusunda anlaşma sağladıkları yönünde duyumlar aldıklarını belirten Karataş, buna inanmak istemediklerini ifade ederek tüm bankaları ciddiyete davet etti.