İyi Parti Skm açılışında konuşan Sönmez'e vatandaşlardan yoğun ilgi

İYİ Parti Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı, İş İnsanı Yüksel Ercan'ın Seçim Koordinasyon Merkezi Kovancılar ilçesinde açıldı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

Kovancılar İlçesi’nde bu gün açılışı gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı, İYİ Parti Milletvekili Adayları, Kovancılar İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. 

SÖNMEZ: BU SEÇİMDE BİR PARTİYİ YA DA BİR LİDERİ DEĞİL, SİSTEMİ SEÇECEĞİZ

Partililer ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Sönmez, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerin önemine değindi. Sönmez: ‘’ 14 Mayıs, siyasi tarihimizdeki en önemli seçimlerden biri olacak. Önemi neye karar verecek olacağımızdan kaynaklanıyor. Bir partiyi seçmeyeceğiz, bir lideri seçmeyeceğiz, bir sistemi seçeceğiz. Türkiye'nin geleceğinin nasıl seyredeceği istikametinde bir karar vereceğiz. Parti devleti mi? Milletin devleti mi? Aile devleti mi? Halkın devleti mi? Hukuk devleti mi? Hukuksuzluğun devleti mi? Adalet dağıtan bir devlet mi? Adaleti katleden bir devlet mi? Tek Adam düzeni mi? Hukuk düzeni mi?  14 Mayıs'ta vereceğimiz karar, bu hususta yapacağımız tercihi ortaya koyacak. 

İyi Parti Skm açılışında konuşan Sönmez'e vatandaşlardan yoğun ilgi

HER TÜRLÜ TEHDİDE, ENGELLEMELERE RAĞMEN BU YOLA ÇIKTIK

Biz bir yola çıktık tehditler alarak, çeşitli şekillerde önümüze engeller çıkarılarak engellenmeye, yolumuzdan döndürmeye çalışılarak, genel başkanımız defalarca tehdit edildi. Evinin önünde saldırıya uğradı. Rize'de saldırıya uğradı. Bu ülkede insanlara sükûnete davet etmekle mükellef olan sayın cumhurbaşkanı ise: ‘’gelin hanım, bunlar senin iyi günlerin’’  diyerek, bu tehdit siyasetini devam ettirdi. Türk- İslam medeniyetinde kadın tehdit edilmez.
Biz tehdit etmeyeceğiz. Biz hukuk dışına çıkmayacağız. Biz baş da eğmeyeceğiz. Biz buraya çiçek bahçelerinden gelmedik, biz buraya kahvehane köşelerinden, aylaklık yapılan yerlerden gelmedik. Biz buraya hapishane köşelerinden, idam sehpalarından geldik. Kimse başımızı eğemez.

SİYASETİMİZ ADALETE DAYANACAK

Nasıl bir siyaset izleyeceksiniz? Diyorlar. Siyasetimiz adalete dayanacak, siyasetimizde ayrımcılık olmayacak. Kürt- Türk diye ayırmayacağız.  Alevi –Sünni-Zaza diye ayırmayacağız. Bu milleti bir bütün olarak kucaklayacak, bir bütün olarak seveceğiz. Partimize oy vermeyene, ‘sana hizmet yok’ demeyeceğiz.’ Biz Devleti temsil ediyoruz. Sana da hizmet edeceğiz ‘diyeceğiz. Biz zalimlerle beraber olmayacağız, hırsızlarla beraber olmayacağız. Devletin imkânlarını 5 tane hırsız müteahhite peşkeş çekenlerle beraber olmayacağız. Fakir fukaranın hakkını çiğnetmeyeceğiz.

İyi Parti Skm açılışında konuşan Sönmez'e vatandaşlardan yoğun ilgi

MÜLAKAT DİYEREK HAK YEDİLER, DEVLETİ LİYAKATSİZ KİŞİLERE TESLİM ETTİLER

Yıllardır soru çalınarak insanları mağdur eden bu sistemde şimdi de mülakat adıyla bir çok insanın hakkının gasp edildiğine dikkat çeken Sönmez, devletin liyakatsiz insanlara teslim edildiğini ifade ederek şunları söyledi: 

‘’Bakın yıllarca FETÖ diyerek şikayet ettiler, soru çalıyorlar dediler. Soru çaların elbette hukuk karşısında hesap vermesi gerekir.  Ama daha kötüsünü kendileri yaptılar. Mülakat diye bir ucube çıkardılar. Çocuklarınız 90 puan alıyor, mülakata gidiyor, eleniyor. Ama zengin çocuğuysa, yandaş çocuğuysa 60 puanla giriyor, mülakatı geçiyor. Devlet kadrolarına giriyor. Ondan sonra siz onlara iş yaptıramıyorsunuz. Çünkü kafası 60 puanlık çalışıyor. 90 puanlığı almazsanız, devleti liyakatsizlere teslim etmiş olursunuz. 


HANGİ AK PARTİ VEKİLİNİN GÖZÜ KESİYORSA, TELEVİZYONLARDA  İSLAMI DA, EKONOMİYİ DE, YAPTIKLARI HIRSILIKLARI DA KONUŞURUZ

Mevcut yönetimin, dini değerleri siyasi olarak kullandığını da dile getiren Sönmez, sözlerine şöyle devam etti: 

‘’İslam İslam diyerek İslam'dan bahsediyorlar. Sanki İslam’ı Sadece onlar biliyor Bakın, televizyonlarda davet ettim. Hangi AKP milletvekilinin gözü kesiyorsa, İslam'ı diyorsa İslam’ı, ekonomiyi diyorsa ekonomiyi, AKP'nin yaptığı hırsızlıkları diyorsa, delillendirerek tek tek konuşalım. 

Benim dinim hırsızlığa haram demiştir. Benim dinime göre rüşvet haramdır, benim dinime göre zulüm haramdır.  Benim dinime göre kul hakkı yemek haramdır.  Benim dinime göre rüşvet almak haramdır. Benim dinimin adı da İslam'dır. Kimse bize İslam’ı öğretmeye kalkmasın. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber ‘bu vatan toprağının milli bütünlüğü için, bin tane can, bin tane parti feda olsun’ diyen bir gelenekten geliyoruz.  Bu ülkeyi bölmeyeceğiz. Kardeşi kardeşe düşman etmeyeceğiz. Şu HDP’lidir, suçludur, diyerek çirkef siyaseti yapmayacağız.  Bu bayrağın altında olmaktan gurur duyan herkesi kardeşimiz olarak kucaklayacağız. Tayyip Erdoğan'ın verdiklerine boyun bükmeyeceğiz.’’

VATANDAŞ DEĞİŞİM İSTİYOR, BİZ ELAZIĞ’DA İKİ MİLLETVEKİLLİĞİ ALACAĞIZ

Siyasi tehditlerden asla korkmayacağını da belirten İrfan Sönmez, İYİ Parti iktidarında hırsızlara baş eğdireceklerini, milleti aldatanlardan hesap soracaklarını söyledi. Sönmez:

‘’Ben 30 senedir Elazığ'da konuşuyorum. 12 Eylül'de girdim; 10,5 sene yattım.  28 Şubat'ta 12 defa yargılandım. Bizi kimse hapishane ile korkutamaz. Bizi kimse susturamaz, bize kimse baş eğdiremez. Biz hırsızlara baş eğdirmeye geliyoruz. Biz PKK ile masa kurup, sonra da ı millete dönüp bunlar HDP'li diyerek milleti aldatanlardan hesap sormaya geliyoruz.  Merak etmeyin, seçimi kazanacağız. Elazığ'da iki milletvekili göreceksiniz. Ben daha önce de aday olduğumda dolaştım. Şimdi de dolaşıyorum. Vatandaş değişimi istiyor, vatandaş ‘bu ayakkabının altıda delik, su alıyor. Yeter!’diyor.  Onun için artık yeter diyeceğiz. ‘’
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN