İyi Parti Milletvekili Adayı Sönmez seçim çalışmalarına devam ediyor

Elazığ İYİ Parti Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez seçim çalışmaları kapsamında temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Kapı kapı, kurum kurum toplumun her kesiminden vatandaş ve bürokratlarla bir araya gelen Sönmez, gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılanıyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

SÖNMEZ: BAKIRCILAR ÇARŞISI ESNAFI SORUNLARINI BİZİM ÇÖZECEĞİMİZİ BİLİYOR

Milliyetçi duruşu ve her sorunun çözümüne yönelik akılcı çözümleri  ile ön plana çıkan Sönmez, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ve parti teşkilatı ile Bakırcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Esnafın büyük bir ilgi gösterdiği Sönmez, Bakırcılar Çarşısı esnafının sorunlarını dinledi. Yapılması gerekenler ile ilgili çözüm projelerini ifade eden Sönmez ziyaretine dair değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: '' 

Esnafımız hangi sektörde olursa olsun sıkıntı yaşıyor. Bu gün ekonomik krizin penesinde ayakta kalmayan esnaflarımız, özellikle verilecek olan kredilerde belirlenen kodlarla ayrım yapılmasına tepkililer. Kriz büyük küçük demeden bütün esnafları etkiliyor. Deprem imalatçı, bakkal, manav fark etmeksizin tüm esnafı vurmuştur. Madem ki esnafa can suyu olacak kredi vereceksiniz? Krizin, depremin ayırmadığı esnafı siz neden ayırıyorsunuz? Seçimlere kadar her platformda vatandaşlarımızın olduğu gibi esnafımızın da sesi olacağım. İnşallah seçimler sonrası mecliste de esnaf ve vatandaşın mağduriyetini giderecek projelerde öncü olacağım.'' 

İyi Parti Milletvekili Adayı Sönmez seçim çalışmalarına devam ediyor

Kuzovalılar Derneğini ve Türk Ocakları Başkanlığını Ziyaret Etti.

Sönmez programları kapsamında daha sonra Kuzovalılar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Erol Aslan ile hem seçim hem de gündeme dair değerlendirmelerde bulunulan ziyarette, Kuzova sorunun yıllardır çözülmediğini dile getiren Kuzovalılar Dernek Başkanı Erol Aslan, "Bizim Özel İdaremiz 300-400 milyonluk asfalt döküyor. Yani bizim Seyir Terasımız var her şeyimiz var ama bir tek sulama projemiz yok buda Elazığ’ın kurtuluşu." ifadelerine yer verdi.
 
KUZOVALILAR DERNEK BAŞKANI ASLAN'DAN  SÖNMEZ'E: ''DEVLETİMİZ GÜÇLÜ, PARA DA VAR, BİZE GEREKEN TEK ŞEY BİR BABAYİĞİT''

İrfan Sönmez'e  Kuzova'nın sorunlarını anlatan Kuzovalılar Derneği Başkanı Erol Aslan Sönmez'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: 

''Kuzovamız’ın birinci problemi Kuzova Sulama Projesi. 30 yıla yakın bir zamandır çalışıyor. Şuana kadar yüzde 10’u yapılmış, 3 ya da 4 köyümüz sulanıyor. Bunun yapılması için kamunun elinde yeterli güç var. Kamyon, greyder, ekskavatör her şey var.  Elazığ’a gelen parada buna yeterli. Yazın 300-500 milyonluk asfalt dökülüyor. Bu paralar üretime harcansa Kuzova Sulama Projemiz biter. Kuzoava Sulama Projemiz bittiği zaman çiftçinin geliri on kat artıyor.  Bunu söyleyen Tarım Bakan Yardımcısı Hadi Tunç biz 8 kat dedik o 10 kat dedi. Buda direk piyasaya çıkacak. Maliyet artık gittikçe katlanıyor. Yalnız şöyle bir durum var maliyet düşük çünkü hafriyat, yargı, dolgu hepsi devlet makinaları tarafından yapılır. Yani bunun bir pompa birde boru maliyeti kalıyor buda çok cüzi bir miktar. Para desteği geliyor. Desteğe ayrılan bir açıklama tam teyit edemedik bir vekil adayımızın açıklaması diyor ki DSİ Genel Müdürlüğünün 80’de 1’i Kuzova Sulama Projesini bitirir. Ama biz bu bilgiyi duyduk teyit ettiremedik. Bizim Özel İdaremiz 300-400 milyonluk asfalt döküyor. Yani bizim Seyir Terasımız var her şeyimiz var ama bir tek sulama projemiz yok buda Elazığ’ın kurtuluşu.  İrtibatta olduğumuz 1500 işsizimiz var ve bunlar TYP’den bile iş bulamıyorlar. Ama bölgemiz sulandığı zaman bu 1500 gencimiz 10 bin kişiye de iş verir. Devletimiz güçlü, para da var, alet edevat da var. bize gereken tek şey bir babayiğit'' dedi.

İyi Parti Milletvekili Adayı Sönmez seçim çalışmalarına devam ediyor

SÖNMEZ:  ELAZIĞ'DA YILLARDIR  TAMAMLANAMAYAN  KUZOVA VE ULUOVA SULAMA PROJELERİNİ TAMAMLAMAK BİZİM İKTİDARIMIZDA NASİP OLACAK

"Kuzova ve Uluova artık Elazığ'ın kangrenleşmiş sorunu halinde gelmiş durumda. Bir ülkeyi kalkındıracak olan tarımdır. Ancak görüyoruz ki mevcut hükümet bu ülkede uygulamış olduğu başarısız tarım politikaları ile tarımı yok etmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Aynı şekilde mecliste  Elazığ'ı temsil yetkisi olan 4 iktidar vekili de aynı özveriyi ilimiz için gösteriyor. Bir şehrin bu kadar vekili olurda hiç mi bir problemi çözülmez. Ama biz artık yeter diyoruz. Sadece biz değil herkes diyor bunu. Biliyorsunuz ki biz bu problemleri çözecek donanıma sahip kişileriz." dedi.

Sönmez'den Türk Ocakları'na ziyaret

Türk Ocakları Elazığ Şubesi ile ziyaretlerine devam eden Sönmez'e İyi Parti Milletvekili Adayları Yüksel Ercan, Kerim Eflatun ve Şenay Aladağ da eşlik etti.  Şube Başkanı Yavuz Haykır, Sönmez ve partililere ziyaretleri için teşekkür ederek, '' Türk Ocakları Cumhuriyetin kuruluş felsefesine  sahip bir ocağız  Bizim tarafımız Türk Milliyeti ve Türk devleti ile ilgili meselelerde tarafımız, ''Türk Milleti'dir. Siyasi mecrada bu işi yapabilecek olan insanların Türk milletinin çıkarı ve geleceği için Hizmet etmesini temenni ediyoruz kıymetli adaylarımızı yakinen biliyoruz. Hepsinin Türk Milleti için hizmet edeceğine inanıyoruz. Sn. İrfan Sönmez'e çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Kadim Ocağımıza teşrif eden İrfan Sönmez Yüksel Ercan , Kerim Eflatun ve Şenay Aladağ'a çok teşekkür ederiz. Bu adaylarımız ocaklarımıza gelen, panellerimize katılan yakinen bildiğimiz insanlar. İnşallah seçilirlerse tekrar bir araya gelerek Elazığ'ımız ve ülkemiz için güzel şeyler konuşacağız.'' dedi.

İyi Parti Milletvekili Adayı Sönmez seçim çalışmalarına devam ediyor

SÖNMEZ: BU SEÇİMDE MİLLİYETİLER MECLİSTE ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELİDİR

Türk Ocakları'nda konuşma yapan Sönmez, gerçekleşecek seçimlerin sıradan bir milletvekilliği değil sistem seçimi olduğuna vurgu yaptığı konuşmada,'' bu seçimde etnik milliyetçiliğin bu dönemde daha çok sayıda milletvekili ile meclise gireceğini görüyoruz.'' dedi. 

Milliyetçilerin bu seçimde mecliste çok güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini de ifade eden Sönmez, Türkiye'nin en büyük problemi etnik bölücülüktür. Bizim siyasetimiz Erdoğan Karşıtlığına indirgenemez. Bizim durumumuz Elazığ'daki diğer milliyetçi adaylardan daha iyi. Yapılan anketlerde Elazığ'daki oy oranımız % 14-15 civarında. Hem oylarımızı boşa atmayalım, hem de bu şehre, Türk Milliyetçiliği 'ne en çok kim hizmet edecekse ona oy verelim. Ben gidersem beni kimse susturamaz. Adaylık sürecimde de bunu bildikleri için benimle uğraşıyorlar. Çünkü herkes gibi onlar da biliyor ki, ben  baş eğmem. Temsil ettiğim halkın da başını eğdirmem.'' dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN