İlk Adımlar Çocuk Akademisinden Anlamlı Etkinlik

Elazığ Özel İlk Adımlar Çocuk Akademisi, düzenlediği programda, Anadolu'nun milli ve manevi değerleri Mevlana Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Mehmet Akif Ersoy'u andı. Programda İlk Adımlar Çocuk Akademisi öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni topladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’da okul öncesi eğitimde adından başarıyla söz ettiren Özel İlkadımlar Çocuk Akademisi, anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İlkadımlar Çocuk Akademisi tarafından tertip edilen programda Türk ve İslam Aleminin en büyük mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi  ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy anıldı. 

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri  Gömleksiz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, veliler ve davetliler katıldı. 

PROF. DR. GÖMLEKSİZ: EĞİTİMDE ÜÇ TEMEL BOYUT VARDIR

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programının açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri  Gömleksiz, eğitimin önemine vurgu yaptı. 

İnsan yetiştirmede eğitimin üç önemli boyutu olduğuna dikkat çeken Gömleksiz, “Öğretmen yetiştiren bir kurumun yöneticisi olarak bütün gayretimiz ve çabamız bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan kuşaklar yetiştirmektir. Biz eğitim sürecimizde genellikle ve maalesef çocuklarımızın sadece akademik başarılarını yükseltmeye, o alanda  ilerlemelerini sağlamaya daha çok emek harcıyoruz. Oysa eğitimin tek boyutu yoktur. İnsan yeteştirme tek boyutlu değildir. Eğitimde üç temel boyut vardır. Hepsine de alana göre aynı ağırlıkta önem vemek gerekiyor. Bunlardan bir tanesi bilgidir. Hiç şüphesiz çocuklarımızın belli eğitimleri alıp, bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu onları hayatta itibarlı, saygın bir meslekte olmalarını ve iyi bir gelir sahibi olmasını sağlayacaktır. Bir hedeimiz budur. Ama sadece bununla sınırlı değildir. Eğitimin bir diğer boyutu da beceri sahibi kılmaktır. Beceri de aynı önemde olan bir durumdur. Bir başka üçüncü boyut olan kısım ise maalesef arzu edilir düzeyde gerçekleştiremediğimiz 'değer' boyutudur. Değerden mahrum bilgi, değerden mahrum beceri bir anlam ifade etmediği gibi tahlike de ifade eder. Mesela çok iyi bir bilgisayar yazılımcısının değerlerden mahrum olduğunu düşününüz; o bilgileriyle milyonlarca dolarlık hırsızlıklar yapabilir. Çok iyi kimyacı yetiştirirsiniz, o kimyacı bilgisiyle bomba yapar, toplu katliamlara yol açar. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Yani ne kadar iyi eğitim verirseniz, oradaki tehlike eğer değer boyutu eksikse, o oranda yükseliyor.  Dolayasıyla bizim bizim, bilgi ve beceri kadar değer eğitimine önem vermemiz gerekiyor.” Diye konuştu.   

ARIKAN: MİLLİ VE MANEVİ ÜSTADLARIMIZI REHBER ALARAK ÇOCUKLARIMIZA YOL GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ

İlk Adımlar Çocuk Akademisi Müdürü Asiye Arıkan ise programda yaptığı konuşmada, “Bugün insanlık Hz. Mevlana’ya O’nun gibi ışık saçacak muhtaç olduğu bir hiçbir dönem olmamıştır. Bu bakımdan O’na duylan ilgi, sevgi tüm dünyada artarak devam etmektedir. Farklı diller konuşan, farklı dinlere inanan milyonlarca insan Hz. Mevla’nın şahsına ve eserlerine insan olmanın anlam ve değirini daha iyi kavramaktadır. Bizler asrın muallimleri olarak yılladır çocuklarımızın gönüllerinde yer edinmeye çalışırken hayata atılan ilk adımlarda okul öncesi, yani bireyin mihenk taşının atıldığı yıllarda iyiyi, doğruyu aşılamak ve yaşatmak için çıktığımız bu yolda onlara Hz. Mevlana, Akşemsettin, Lokman Hekim, Mehmet Akif Ersoy ve daha sayamadığımız bir çok üsdamızı rehber alarak onlara yol göstermeye çalışmakta ve bu misyonda çabalamaktayız. Bu gece aylnı zamanda değerli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümü. Bizler de bu gece iki büyük şahsiyeti anmak için bu programı hazırladık.” İfadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından program neyzen dinletisi, semazen gösterisi, semazen ekip gösterisi, Mehmet Akif Ersoy şiiri, İstiklal Marşı okunuşu ve mehteran gösterisi ile devam etti. 

Programda minik çocukların günlerdir üzerinde titizlikle çalıştıkları gösteriler büyük beğeni ve alkış topladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN