İlim ve Hayra Hizmet Vakfı yükseköğretim öğrenci yurdu açıldı

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala Fırat Üniversitesini kazanarak ilimize gelecek olan öğrencilerin barınma ihtiyaçları için kamu yurtları yanında özel yurtlar da hazırlıklarını tamamladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İlimizde köklü bir geçmişe ve bu güne kadar milli ve manevi konularda oraya koyduğu hizmetlerle öne çıkan İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, 220 kişilik yurduyla öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Zafran TOKİ konutları yanında Fırat Üniversitesi hastanesine yürüme mesafesinde olan İlim ve Hayra Hizmet Vakfı yükseköğrenim yurdu, toplumsal duyarlılığı ve sosyal sorumluluğu önceleyen bir anlayışla yönetiliyor.

Öğrencilerin yurtlarında kendilerini ev rahatlığı ve aile ortamında hissedecekleri bir ortam oluşturduklarını ifade eden ve Fırat Üniversitesini kazanan gençleri yurtlarına beklediklerini ifade eden İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı Zülfü Biçerer, şunları söyledi:

Öğrencilerimize sosyal kültürel gelişmelerine katkı sağlayacak, hem mesleklerinde hem de sosyal hayatlarında başarılı olmaları amacıyla bu yıl ilk kez hizmete açacağımız yükseköğrenim erkek öğrenci yurdumuz, birçok imkânlarıyla öne çıkıyor. 220 yatak kapasiteli,  250 kişilik konferans salonu, 7/24 güvenlik sistemi, 24 saat sıcak su, Wi-Fi hizmeti, çamaşır yıkama ve kurutma odaları,  220 kişilik yemekhanesi, tek ve tercihe bağlı 2, 3, ve 4 kişilik odaları, her odada çalışma masaları, kitaplık,  dolap, bazalı yatak, wc, banyo,  kütüphane, lobi, konferans salonu, basketbol ve voleybol sahaları, masa tenisi gibi imkanlarımızla bu yıl hizmete açıldık.   Bu imkânlarla birlikte yurdumuza hem belediye otobüsü hem de 10 dakikada bir Zafran  minibüsler, çalışmaktadır  her bir öğrencimizi ailelerinin bizlere emaneti olarak görüp bu hassasiyet ve şefkatle bir yuva sıcaklığı ile gençlerimizin huzur içinde yaşayacağı öğrenci yurdumuzun hayırlı olmasını diliyorum”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN