İl protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Elazığ İl Protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İl protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında;
“Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadınlarımız, aile dokusunun temelini teşkil ederek şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur. Tarih boyunca milletimizin var oluş mücadelelerinde canını ortaya koyan Türk kadını; İstiklal Savaşı’nda da hem cephede hem de cephe gerisinde destansı bir mücadele göstererek Millî Mücadele’nin başarıya ulaşmasında önemli rol oynamış, zor günlerde gösterdikleri sabır ve kanaatle örnek bir kişilik sergilemişlerdir. Günümüzde de hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde yer alan Türk kadını, eğitimden iş hayatına ve siyasete kadar her sektörde görev almakta ve sanattan spora, eğitimden bilime, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar birçok alanda uluslararası başarılara imza atmaktadır. İlimizde de kadınların her sektörde çalışarak kendi imkânları ve emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında varlıklarıyla gurur duyduğumuz başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, üreten, emek veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.
 İl protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları
 
AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında;
“Hayatımızın en özel varlıkları kadınlarımız. Kimi savaşta bir nene hatun, kimi zaman evde annemiz, kimi yol arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız. Allah'ın Doğum ile süslediği kadınlarımız. Devleti devlet yapan millettir. Milleti millet yapan kadınlarımız. Tüm dünyada 8 Mart Dünya kadınlar günü birçok etkinlikle kutlanıyor ne yazık ki ülkemizde yaşadığımız yüzyılın felaketi sebebiyle yüreklerimiz buruk içimiz kan ağlıyor.  Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında sahada bulunarak afetzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak özellikle kadınlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.  Sahada yaptığımız çalışmalarda şunu gördük ki en acı gününde de olsa en zor şartlarda bile gerek çadırda gerek konteynerlerde bulunduğu ortamı yuvaya dönüştüren yine kadınlarımızın gücü, inancı ve emeğidir. 21 yıl boyunca kadınlarımızın hayatın her alanında daha yaygın ve daha güçlü yer alabilmesi için, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde Türkiye'de birçok alanda milat niteliğinde adımlar attık. Biz kadınlar olarak da Türkiye Yüzyılında ülkemizin kalkınması ve refahı için yeniden ayağa kalkarak her türlü fedakarlıktan kaçınmayacağız. Türk kadını geçmiş yüzyıllardan bugüne ülkesine, devletine ve bayrağına olan inancını her koşulda göstermiştir. Bu vesileyle gelecek nesillerimizin mimarları tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum" dedi.
 
 İl protokolünden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesajında;
“Bugün dünyanın her köşesinde üreten, ürettiğiyle ülkesine ve milletine değer katan, azim ve kararlılıkla mücadele veren emekçi kadınların günü. Bu yıl 8 Mart’ı, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin acısıyla karşılıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak 2002’den bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi adına kadının hayatın her alanında aktif rol almasına ve karar alma mekanizmalarına katılımına yönelik pek çok düzenleme yaptık. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırılmıştır. Bunun yanı sıra engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde hayata geçirilmiştir. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına almıştır. AK Parti olarak eğitimi, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul ettik. Bu noktada önemli adımlar attık. Biliyoruz ki kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Elazığ İl Kadın Kolları Teşkilatı olarak özellikle kadın ve çocuklar için depremin ilk gününden bu yana Malatya ve Adıyaman illerimizdeki depremzedelerimizin yanlarında olup yaralarını sarma gayretindeyiz. Teşkilat olarak asrın felaketini yaşayan Malatya ve Adıyaman illerimizdeki depremzede vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Gerek deprem bölgelerine gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde, gerek deprem bölgelerine gidecek yardım malzemelerinin temini ve hazırlanmasında, gerekse depremden etkilenerek ilimize gelen depremzede misafirlerimizin öncelikli ihtiyaçlarını tespit ve temin etme hususunda canla başla çalışıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Kolları Teşkilatlarımızla depremden etkilenen kadınlarla birlikte olma kararı aldık. Depremzedelerimiz sıcak sofralarını tekrar kursun diye Genel merkezimizin koordinasyonu ile mutfak setleri hazırladık, ‘Sıcak Sofralar’ kampanyası ile onlara bu setleri ulaştırıyoruz. Bu süreci devlet millet el ele vererek atlatacak, depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Hayatın her alanında büyük sorumluluk yüklenen, nesillerin yetişmesinde büyük paya sahip olan, alın teriyle ve emeğiyle var olan tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN