İHH'dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Gazze'de yaşanan insanlık dramında binlerce çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünyada organize olan gönüllülerin sosyal mecralarda başlattıkları girişimler sonucu İsrail'in katliamlarını protesto etmek ve şehit çocukları unutmamak adına 23 Aralık tarihi Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak anılmaya başlandı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği de bu vesileyle Gazze’de şehit olan “can veren” masum yürekleri anmak ve unutmamak adına 23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü etkinliği gerçekleştirdi.

İHH'dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Etkinlikte çocuklar bir araya gelerek şiirler okudu, marşlar söyledi ve Gazze’de şehit olan dedesiyle olan görüntüleri tüm dünyada ses getiren şehit Reem başta olmak üzere  bütün şehit çocuklar anıldı.

İHH'dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

İHH Kadın Kolları Eğitim Birimi Sorumlusu Psikolojik Danışman Nisa Dündar etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü ve bu günü bizim için önemli kılan bir isim, bir güzel şehit var adı Reem. Hepiniz onu Gazze’de İsrail’in bombaları altında can vermeden önce dedesi ile olan fotoğraflarından tanırsınız. O daha üç yaşındaydı ve çok güzel hayalleri bulunmaktaydı. Bugünün bir diğer özelliği de Reem’in doğum günü olmasıdır.

İHH'dan Dünya Şehit Çocuklar Günü Etkinliği

Bugün bu etkinliği tertiplememizin amacı bundan sonra 23 Aralık’ın Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak anılması ve çocukların ölmemesi konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Gazze’de çocuklar ölmesin diye 75 gündür şiirleri, resimleri ve yazdıkları ile tüm dünya çocukları seslerini duyurmaya çalıştılar. Bugün vesilesiyle yapacağımız etkinliklerle bundan sonra şehit çocukları unutturmamaya ve anmaya devam edeceğiz”.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN