Hazar Şiir Akşamları'na katılacak isimler belli oldu 

Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının 25'incisi 14, 15 ve 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan programa katılacak isimler belli oldu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Uzun bir aranın ardından Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının 25’incisi 14, 15 ve 16 Ekim tarihleri arasında ünlü kazak Şair Abay Kunanbay anısına “Birlik” teması ile gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan programa katılacak isimler belli oldu. 

25’inci Uluslararası Hazar Şiir Akşamları 14 Ekim Cuma günü Şairlerin Öğrencilerle Buluşmaları programıyla start alacak. Şairler Yürüyüşü, Türk Kültürü ve Harput Kültürü adlı Panel programıyla devam edecek olan program yine aynı akşam Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun Harput Türküleri Konseri ve şiir dinletisi ile son bulacak. 15 Ekim Cumartesi günü hazar şiir akşamları 2. Gün’de ise Elazığ Belediyesinin Kitap Fuarı Gezisi ve 19:00’ da tüm şairlerin katılımı ile Şiir Finali Gecesi ile tamamlanacak. 25’inci Uluslararası hazar şiir akşamları 16 Ekim Pazar Günü ise katılımcılara Tarihi Harput Şehri ve Hazar Gölü gezisi ile noktalanacak. 

25. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları katılacak yurtiçinden 7, yurtdışından 9, Elazığ ve komşu illerden 3 şair ve 6 Panelist’in isimleri de belli oldu.

25. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programına katılacak isimler:

Azerbaycanlı Aysel Hanlar Kızı Safarlı KKTC’li Oktay Öksüzoğlu Kazakistanlı Marzhan Yershuova Kazakistanlı Duken Massımkhanuly İmdat Avşar Mehmet Taştan M. Nuri Parmaksız Serhat Kabaklı Muhammet Ali Eşmeli Iraklı Ammar Silooglu Kırgızistanlı Ali Şir Davidov Doğu Türkistanlı Nurala Göktürk Hacı Gürhan Mustafa Yıldız Sinan Yağmur Umut Bozkurtoğlu Şeref Yılmaz Bedrettin Keleştemur Ömer Kazazoğlu Gürhan Gürses Azerbaycanlı Galip Şefahet


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN