Hani şehir dışına taşınacaktı?

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünün, geçmişte tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının yok olmasına sebep olan 110 lojman ve idare binasını yapıp tamamlamasının ardından şimdi ise aynı hatayı Orman Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kurum,  yine tüm siyasilerin ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere idare binasını Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapmak için ihaleye çıktı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Ömer Kaya

Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri olan ve öteden beri her zaman şehir gündeminin ilk konularından biri bölge müdürlüklerinin şehir merkezinden taşınmasıydı.

Bu kapsamda başta Şahin Şerifoğulları olmak üzere geçmiş tüm Belediye başkanları Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan kamu binalarının şehir dışına taşınarak bu alanları park olarak halka açmak ve yeşil dokuyu artırmak amacıyla önemli adımlar attılar.

SİYASİLER DEVREYE GİRMİŞTİ

24 Ocak 2020 depreminde hasar alan Olgunlar mahallesinde büyük bir alan üzerinde bulunan Tarım İl Müdürlüğü’nün Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılmasına yönelik  kurumun attığı adımlar; Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve geçen dönem milletvekillerinin girişimleri ile engellenmişti.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ve siyasetçilerin bu hassasiyetine karşın Orman Bölge Müdürlüğü’nün idare binasının yine Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılması için   ihaleye çıkılması şehrin geleceği adına kaygıyla karşılandı.

ŞEHİR MERKEZİNİN MAKÛS TALİHİ

Geçmişte tüm karşı çıkmalara rağmen şehir merkezinde bulunan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde lojman ve idare binası inşa ederek merkezin belki de 100 yıllık kaderine etki eden DSİ’nin ardından bu kez de Orman Bölge Müdürlüğü kamuoyunun tüm tepki ve karşı çıkmalarına rağmen Elazığ’ın siyasetçi ve yöneticilerinin gözleri önünde Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yeni idare binası yapmak için ihaleye çıktı.

KARAYOLLARI TAŞINACAK ORMAN BÖLGE KALACAK

Elazığ Belediye Meclisi Nisan Ayı Oturumlarında  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün taşınması ile ilgili açıklamalarda bulunarak Orman Bölge Müdürlüğü’nün alanını da almak istediklerini ve süreci yakından takip ettiklerini söylemişti. Başkan Şerifoğulları’nın yoğun gayreti sonucunda Karayolları ile mutabakat sağlanmış ancak Orman Bölge Müdürlüğü’nün ısrarı bugüne kadar devam etmişti.
Hani şehir dışına taşınacaktı? 

İHALE 19 TEMMUZDA

Başkan Şerifoğulları’nın tüm çabasına ve işi kolaylaştırma gayretlerine rağmen Orman Bölge Müdürlüğü, mevcut idare binasının karşısında Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde iki adet idare binası yapım işi için 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü ihaleye çıktı. 2023 yılı yatırım programında yer alan idare binasının yapımının yer tesliminin yapılmasının ardından 700 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

ADI ORMAN OLAN BİR KURUM AĞAÇ KESİP BİNA YAPAR MI?

Kamuoyunun tüm uyarılarına rağmen trafiğin her gün ve her an sıkıntılı olduğu bir bölgede Orman Bölge Müdürlüğü idare binasının yapılmasına hiçbir anlam verilemiyor. Vatandaşlar Orman Bölge Müdürlüğüne ait yerleşkenin bir bölümünün devredilmesinin yetmeyeceğini idare binasının da adı orman olan bir kuruma yakışır bir şekilde şehir merkezi dışında bir alana taşınmasını istiyor.

SİYASİLERİN İLK SINAVI

2023 seçimlerinin ardından yeni dönemde eskiden kalma birçok sorunla yüzleşmek zorunda olan Elazığ Milletvekillerinin ilk sınavının ise göstere göstere yapım aşamasına gelinen ve bu süreçten sonra değiştirilmesi zor olan böyle bir konuda bir başarı hikâyesi yazıp yazamayacakları ise merak ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN