- Haberler
- Kültür Sanat
- Halk Oyunları Grup Yarışması Elazığ'da gerçekleştirildi
Halk Oyunları Grup Yarışması Elazığ'da gerçekleştirildi
Halk Oyunları Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Grup Yarışması, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde 17-18 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Yarışma, renkli görüntülere ve büyük heyecana sahne oldu.
Beş ilin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda Elazığ, Malatya, Mardin, Van ve Hakkâri illerinden gelen ekipler yer aldı. Toplamda 350 sporcunun katıldığı yarışmalar, yöresel kültürlerin yaşatılması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıdı.
İki gün süren etkinlikte ekipler, kendi illerine özgü halk oyunları performanslarıyla hem izleyenleri büyüledi hem de jüri üyelerinden yüksek puanlar almak için kıyasıya yarıştı.
Organizasyon sonunda başarılı olan ekipler, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmaların ardından konuşan yetkililer, bu tür etkinliklerin hem gençlerin kültürel mirasa sahip çıkmasını sağladığını hem de iller arası kaynaşmayı artırdığını belirtti.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’in yaptığı açıklamada; "Elazığ olarak böyle anlamlı ve kültürel zenginliği yüksek bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Halk oyunları, geçmişimizle olan bağımızı güçlendiren, milli kimliğimizi yaşatan önemli bir mirastır. Bu yarışma vesilesiyle hem gençlerimizi sahnede görmekten büyük mutluluk duyduk hem de farklı illerle güzel bir kültürel buluşmaya şahit olduk. Katılım sağlayan tüm sporculara, antrenörlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Organizasyon sonunda başarılı olan ekipler Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmalar, izleyenlerden tam not alırken, kültürel değerlerin yaşatılması adına da önemli bir rol oynadı.
Bakmadan Geçme





