Hac kurası ne zaman çekilecek
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, '2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30'da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda çekilecektir.' dedi.
Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Üyesi, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, toplantının ardından yaptığı konuşmada, Suud makamları tarafından belirlenen sağlık kriterlerini taşıyan vatandaşların, hac ibadetini yerine getirebileceğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karaca: “2026 yılı hac kurası, 5 Kasım 2025”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, yaptığı konuşmada, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun hac ve umre ibadetlerinin devlet organizasyonu içinde düzenli, güvenli ve hizmet talep edenlerin hakları korunacak şekilde yürütülmesini sağlayan en üst karar organı olduğunu söyledi.
“1 milyon 799 bin 835 vatandaşımız, 2026 yılı hac kurasına katılmaya hak kazanmıştır”
Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nda alınan kararları açıklayan Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir. Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu üyelerinin katılımıyla noter ve basın huzurunda dijital ortamda gerçekleşecek olan kurayı, vatandaşlarımız da canlı olarak takip edebilecektir. 1 milyon 615 bin 44’ü kaydını güncelleyen, 184 bin 791’i hacca gitmek amacıyla ilk defa hac için ön kayıt yaptıran olmak üzere, 1 milyon 799 bin 835 vatandaşımız 2026 yılı hac kurasına katılmaya hak kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.