Fırat'tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı 

Elazığ'da 'Fırat'tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin' açılışı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Bilim Şenliği 30 -31 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde saat 09.30 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı çerçevesinde, Öğretmen Reyhan Polat tarafından Fırat’tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliği düzenlendi. Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan şenlikte fen bilimlerinden sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar 32 atölye yer aldı. Bilim şenliği açılışına, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Abdulsamet Eren, okul müdürleri, akademisyenler, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bilim Şenliği 30 -31 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde saat 09.30 ile 17.00 saatleri arasında Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nde devam edecek. 

Fırat'tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı 

POLAT: ÇOCUKLARIMIZA UMUT AŞILAMAYI, ONLARI DESTEKLEMEYİ AMAÇLAMAKTAYIZ 

Şenliğe 3 bin öğrenci ve 250 öğretmenin katılımını beklediklerini ifade eden TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Bilim Her Yerde ‘Fırat'tan Yeşeren Umutlar Bilim şenliği’ Proje Yürütücüsü Uzman Öğretmen Reyhan Polat, “Bilim Şenliği’nin Elazığ’da bulunan okul öncesinden Liseye kadar bütün eğitim kademelerindeki öğrencilerimize hitap eden ve onları bilimin birleştirici gücü ile bir araya getiren bir proje olduğunu söyledi. Yakın zaman da yaşadığımız ve içerisinde Elazığ’ın da bulunduğu 11 ili derinden etkileyen depremden olumsuz etkilenen çocuklarımız bugünü bilimin ışığıyla donatsın, yarına umutla baksın diye gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliği ile çocuklarımıza Umut aşılamayı, psikososyal olarak onları desteklemeyi amaçlamaktayız. Yüreğine dokunabildiğimiz her çocuğun Yüzündeki tebessüm ve gözlerinde beliren umut ışığı geleceğe ilettiğimiz bir mesaj olacaktır” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN