EYT'liler ne zaman emekli olacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili araştırmalar hız kesmiyor. EYT'liler hakkında çalışmalar sürüyor. Günden güne merak konusu olan sorular ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. EYT son dakika haberleri gelişmeleri neler? EYT'liler ne zaman emekli olacak, ilk maaş ne zaman yatacak? EYT maaşı ne kadar olacak, şartları nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. İşte konuya ilişkin son güncel durum... 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Emekli olmak için sabırsızlana EYT'liler hakkında sorular peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz tarihlerde EYT hakkında konuştu. Ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT Destek Paketi ile ilgili önemli detayları açıkladı. 

EYT ŞARTLARI NELER? 

EYT'de yaş şartı aranmayacak, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması gerekiyor. EYT'de kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi şartı yer alıyor. EYT şartlarından biri ise 5 bin prim gün sayısının doldurulmasıdır. 

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK? 

Emekli maaşlarına en son yüzde 30 zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 5500 TL'ye çıkarıldı. EYT yasasından emekli olacak kişilerin maaşları ise mesleğe ve ödenen prime göre farklılık göstermesi bekleniyor. 

EYT'LİLERE BANKA PROMOSYONU VERİLECEK Mİ? 

EYT'den emekli olunması halinde emekli maaşı alacaklar 3 yıllık anlaşmalar ile banka promosyonu alacaklar. EYT sonrasında banka promosyonlarının güncellenmesi bekleniyor.

EYT'DEN EMEKLİ OLANLARIN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK? 

EYT henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadı. EYT Meclis'ten geçip yasalaşınca Resmi Gazete'de yayınlanacak. Ardından ise ilk maaş tarihinin duyurulacağı öngörülüyor. 

EYT'DE KIDEM TAZMİNATI NASIL OLACAK? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT destek paketini açıkladı. Bakan Nebati; " 25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz." dedi. EYT'de kıdem tazminatı için işverenlere Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek verilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN