Erol, Şehit Yusuf Ataş'ın adının yaşatılması adına yazılı taleplerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kuzey Irak'ta Şehit olan Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın adının Elazığ'da yaşatılması amacıyla Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Elazığ Belediyesi'nden Yazılı Talepte bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Pençe-Kilit operasyonu kapsamında Kuzey-Irak’ta hain terörist unsurlarca açılan taciz ateşinde Kovancılar nüfusuna kayıtlı Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21) şehit oldu. Ataş’ın şehit olduğunun haberinin duyulmasının ardından Elazığ’da yürekler yandı. 

EROL ŞEHİDİN AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Milletvekili Erol, şehit haberini almasının ardından Şehit Babası Nejat Ataş’ı arayarak taziyelerini iletti. Daha sonra Elazığ’a gelen Erol, Şehit Ataş’ın baba ocağındaki taziyeye katıldı. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Nejat Ataş ile görüştürdü. Kılıçdaroğlu aileye başsağlığı dileklerini iletti. Erol, daha sonra şehidin kabrini ziyaret ederek Kovancılar’dan ayrıldı. 

EROL’DAN ANLAMLI TALEPLER

Şehit Yusuf Ataş’ın adının Elazığ’da yaşatılması için de CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol devreye girdi. Erol, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Elazığ Belediyesi’ne yazılı talepte bulundu. Kovancılar Devlet Hastanesi’ne şehidin adının verilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talepte bulunan Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da bir okul ile uygun bir cadde ya da bulvara Şehit Ataş’ın adının verilmesi talebini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yazılı olarak iletti.

ŞEHİDİMİZİN ADI KOVANCILAR’DA YAŞATILSIN

Milletvekili Erol, Şehit Yusuf Ataş’ın adının Kovancılar Devlet Hastanesi’nde yaşatılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiği yazılı talepte şu ifadelere yer verdi:

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf ATAŞ Elazığ doğumludur. Elazığ ili Kovancılar ilçesinde bulunan Devlet Hastanesine şehidimizin adının verilmesi şehidimizin adını yaşatacak, ilçede yaşayan ailesine bir nebze de olsun moral ve gurur kaynağı olacaktır. 

Kahraman şehidimizin hatırasının yaşatılması ile ilgili talebimin değerlendirilmesini saygılarımla arz ederim.”

ŞEHİT YUSUF ATAŞ’IN ADI ELAZIĞ’DA DA YAŞATILSIN

Erol, Şehit Yusuf Ataş’ın adının Elazığ’da bir okulda yaşatılması amacıyla da yazılı talepte bulundu. Erol Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e ilettiği yazılı talepte: Devlet Hastanesi’nde yaşatılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiği yazılı talepte ise şu ifadelere yer verdi:

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf ATAŞ Elazığ doğumludur. Elazığ’da uygun göreceğiniz herhangi bir okula şehidimizin adının verilmesi şehidimizin adını yaşatacak, ilçede yaşayan ailesine bir nebze de olsun moral ve gurur kaynağı olacaktır. 

Kahraman şehidimizin hatırasının yaşatılması ile ilgili talebimin değerlendirilmesini saygılarımla arz ederim.”

SON TALEP ELAZIĞ BELEDİYESİ’NE

Milletvekili Erol, Şehit Ataş’ın adının Elazığ’da uygun bir cadde veya bulvara verilmesi için de Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na talebini yine yazılı olarak iletti.

 Erol: “Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf ATAŞ malumunuz üzere Elazığ doğumludur. Elazığ merkezde meclisinizin alacağı bir karar ile bir caddeye ya da uygun bir bulvara şehidimizin adının verilmesi şehidimizin adını yaşatacak ailesine bir nebze de olsun moral ve gurur kaynağı olacaktır. 

Kahraman şehidimizin hatırasının yaşatılması ile ilgili talebimin değerlendirilmesini saygılarımla rica ederim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN