Erol, Kahve Fincanı Müzesi'ni ziyaret etti

Milletvekili Erol Atatürk'ün 86 yıl önce Elazığ'da içtiği kahvenin fincanın da sergilendiği müzeyi ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarihi Harput Mahallesinde açılan 'Fincan Müzesini' ziyaret etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Türkiye’de ilk olarak tarihi Harput Mahallesinde açılan "Fincan Müzesini" ziyaret etti. 

Milletvekili Erol "Elazığ Fincan Müzesi dünyada kurulan ilk fincan müzesidir.Dünyada ilk olan müzede Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Elazığ'a geldiğinde kahvesini yudumladığı fincanın da müzede olması bizi hem duygulandırdı hem de gururlandırdı" dedi

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Elazığ'a geldiğinde kahvesini yudumladığı fincanın da müzede olmasının kendilerini hem duygulandırdı hem de gururlandırdıklarını ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol;" Elazığ fincan müzesindeyiz. Elazığ Fincan Müzesinin bir özelliği var. Dünyada kurulan ilk fincan müzesi, bu projenin fikir babası da Ahmet Bulut hocamızdır. Ahmet Bulut hocam aynı zamanda benim ortaokul öğretmenim.Elazığ'ın tarihi, kültürü ve yaşanmışlıkları ile ilgili sürekli Elazığ kamuoyunu bilgilendiren ve böyle farklı düşüncelerle Elazığ'ın kültürüne renklilik katan bir hocamız, kendisine teşekkür ederim. Gerçekten böyle gezince insanın duygulanmaması mümkün değil. Dünyanın her tarafından gelen fincanlar var ve bu sayıda her geçen gün gittikçe artıyor. Burada en önemli fincan herhalde 1937 yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a geldiğinde kahvesini yudumladığı fincanı bulup müzeye kazandırmışlar. Bu gerçektende önemli bir değer. Hocam bu emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Herhalde bu bina size yetmeyecek, daha büyük bir binada fincan müzesi dünyada bir markaya dönüşecek.Elazığ için ayrıca önemli bir kazanım. Bir kentin tarihini, kültürünü zengin olması önemli değil ama o zenginlikleri kamuoyunun bütünlüğüne, insanlığına sunamadığı zaman hiçbir anlamadı yok. Bu bile çok ilginç ve farklı bir düşünce. Biz buraya gelince çok yoğun bir ziyaretçi kitlesiyle karşılaştık. Ben buradan bütün Elazığ'lı hemşehrilerimi ve bu fincan müzesini merak eden Türkiye'de kültürel ve sanata, tarihe ve geçmişe merakı olan bütün insanlarımızı, yurtaşlarımızı da hem gezmek anlamında hem de Fincan Müzesine yeni bir fincan kazandırarak katkı sunmak anlamında davet ediyorum. Hocam size ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ben ayrıca fincan müzesinin Elazığ'ın tarihine, kültürüne ve turizmine kazandırdığı donanımı da ilgiyle Kültür ve Turizm Bakanı ve bakan yardımcılarımız ilede görüşeceğim. Zaten ilimizin valisinin de bu işe bir katkısı var. Bu projeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak bizim içinde bir görev olacaktır" diye konuştu. 

Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) Ahmet Bulut ise;" Malumunuz 17 Kasım 1937 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a ziyareti sırasında o günkü halk evi binasında bir konaklama ve istirahat etmişti. Orada ki Elazığ kültür gecesine katılmış ve  kendisine ikramlarda yapılmıştı.bu ikramlardan birtaneside bu fincanla yapılmış. Bizde bu fincanı müzemizin en müstesna köşesinde sergilemeye çalışacağız" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN