Erdoğan: Elazığ'da 4 Bin 500 konut ve 588 köy evi yapacağız 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacak' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimlerine değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

“BU MİLLET 14 MAYIS'TA GEREĞİNİ YAPACAK” 

Ülkemizin yardım çağrısına destek veren kardeş ülkelere de teşekkür ediyorum. Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi, yargıya adeta yön verdiğimizi... Ayuptır. Türkiye'de Erdoğan'ın nasıl davrandığını Rabbim bilir. Sen önce kendini düzelti. Bu millet inşallah 14 Mayıs'ta vakit geliyor, gereğini yapacaktır. 

“ELAZIĞ’DA 4 BİN 500 KONUT YAPACAĞIZ” 

Elazığ’da 4 Bin 500 konut ve 588 köy evi yapacağız. Etüt çalışmaları biten yerlerde hemen yeni yerlerimizin inşasına geçmiş bulunuyoruz. Durmak yok, yola devam ediyoruz. Birileri gibi fırsatçılığın peşinde değiliz. Mart ayının ilk günleri itibariyle 21 bin 244 konutun inşası için Bismillah deyip kazmayı vurmuş oluyoruz. Önümüzdeki 3 ay içerisinde bu rakamı 244 bin konuta ve 75 bin köy evine çıkartacağız. Hasar tespiti çalışmaları bittiğinde bu rakamlar daha da yükselebilecektir Ülke olarak her ne kadar birileri kabul etmese de asrın felaketi diye nitelenen 7.7 ve 7.6 ve sonrasında gelen büyüklüğü 6.6'ya kadar çıkan 11 bin 400 sarsıntı yaşadık. Bölgede 62 ilçede ve 10 bin 190 köyde çok ciddi yıkımlara neden olan depremleri yaşamaya devam ediyoruz. Büyüklükleri 4'ün 5'in 6'nın üzerine çıkan artçı sarsıntıların tedirginliği sürüyor. Sürecin normal olmadığını tüm bilim insanları söylüyor. Gerçekten de Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır. Depremleri engelleyebilmemiz mümkün değildir. Bize düşen göre şudur; evvela deprem öncesi altyapısıyla, konutlarıyla, işyerleriyle güvenli yerleşim yerleri inşa etmek, hazırlık yapmaktır. Ardından ise en etkin acil yardım çalışmalarını yürütmek, yaraları sarmaktır. Her iki konuda da ülkemiz son 20 yılda geçmişle mukayese edilemeyecek ilerleme kaydetmiştir. Seliyle, heyelanıyla, yangınıyla, kuraklığıyla daha farklı afetlerle de yüzleştik. terörden sığınmacı akınına, siyasi ve sosyal kaos denemelerine ve darbe teşebbüslerine kadar diğer sınamaları da bunların üzerine eklememiz gerekiyor. 6 Şubat'ta 11 ilimizi vuran deprem fırtınası milletimize hepsinden büyük bir acıyı yaşattı. 500 km'lik çapa sahip 14 milyon insanımızı doğrudan etkiledi. Ağır kış şartlarının etkili olduğu günde karşı karşıya kaldık. Yıkılan altyapının ve yaşanan karmaşanın getirdiği zorluklar ve hava şartları bizi zorladı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN