Erdoğan: Başvuru yapamayanlar için yeni imkan doğdu

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Avukat Murat Erdoğan bir basın açıklaması yaparak 24 Ocak depreminde hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1. İdare Mahkemesi'nin kararı ile yeniden hak sahipliği başvuru imkanı sağlandığını söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Murat Erdoğan hak sahipliği başvurusunu kaçıran bir müvekkilinin talebi üzerine açtıkları davayı kazanarak 24 Ocak ve 27 Aralık depremlerinde konut ve işyerleri ağır hasar alıp hak sahibi başvurusunu yapamayan yüzlerce vatandaşa başvuru imkanı doğduğunu belirtti.

60 gün içinde hiç başvuru yapmayan ve reddedilenler için yeniden hak sahipliği başvuru imkanı olduğunu ifade eden Erdoğan: “60 gün içerisinde başvuru yapmayanlar, reddedilenler için yeniden 2020 yılı depremi nedeniyle yeniden hak sahipliği başvuru imkanı çıkmıştır. Bu başvuru kişinin hak sahibi olduğu anlaşılmaması gerekir sadece idare yapılan ret kararı nedeniyle başvuruyu yeniden incelemeye almak zorundadır. Mahkeme kararıyla 2020 yılında Elazığ’da afetzede olan evi hasarlı olan yapı sahiplerini bu kararı emsal göstererek hiç başvuru yapmamışsa yeniden başvuru yapması gerekir. Başvurunun reddi halinde ise bu emsal karar ile birlikte yeniden başvuru hakkını elde edeceği ortaya çıkmıştır.” Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN