Emekliler hükümete seslendi 

Emeklilerin yaşam şartlarını kolaylaştıracak zam talebinde bulunan Türkiye Emekliler Derneği üyeleri Şehit İlhanlar Caddesi'nde bir araya gelerek hükümete seslendiler. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye Emekliler Derneği üyeleri bir araya gelerek maaşlarına zam istediler. Memur zamlarından sonra umutla beklediklerini ancak yeterli bir zam alamadıklarını belirten Türkiye Emekliler Derneği İl Başkanı Vedat Gür, emeklinin yaşam şartlarının zorlaştığını ifade etti.  

Emeklinin maaş oranının zamanla düştüğünü aktaran Başkan Gür, hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Gür, “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını istiyoruz. Emeklinin yaşamında seyyanen zam istiyoruz her zaman her koşulda. Bizim beklentimiz bu asgari ücret ve memurlara yapılan zamlardan sonra bizde umutlanmıştık ama maalesef umutlarımız suya düştü. Zamlarımız %25’e çıkarıldı. İlimizi baz alırsak ortalama ev kirası 5 ila 12 arasında buna ortalama 8 dersek emeklimiz 7.500 maaş alıyor bu insanlar bu şekilde nasıl evlerde oturacaklar nasıl kira verecekler. Yapılan %25 zammı hiçbir zammı kabul etmedik. Memura yapılan seyyanen 8077 TL’nin en az 4 bin TL’sinin yansıtılarak ondan sonra %25 eklenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN