Emekliler düşük zammı protesto etti

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şubesi, emeklilere yapılan düşük zamları protesto etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen protesto eylemine Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür ve çok  STK temsilcisi ve emekliler katıldı.

Emekliye bugüne kadar yapılan zamlıların TUİK’in ısmarlama rakamlarına göre açıklamış olduğu enflasyonun baz alındığı için emeklilerin her gün daha yoksullaştığını iade eden Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük şunları söyledi:

“TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarıyla emeklileri fakirlikte eşitlediler. 

Holdinglerin vergi borçlarını silmeye gelince para oluyor da emekliye gelince mi para olmuyor? Aynı anda 6 kurumdan maaş alan bürokratlara ve eski siyasilere para bulunuyor da emekliye mi bulunamıyor? Bu asla kabul edilemez! Ey emeklilere çerez miktarı zam yapıp 10 bin TL ile yaşamaya mahkûm edenler size soruyoruz?

Emekliler,  çalıştığı yıllar boyunca devletine vergisini ödemekten başka size ne yaptı? 

Ocak ayında emekliye verdiğiniz 49,6 maaş zammının üstüne 8,077 TL kök maaşlara eklemediğiniz müddetçe emekliler daha da yoksullaşmaya devam edecektir. 

Yapılan seyyanen zam memur emeklisine, diğer bütün emeklilere yapılmadığı sürece emekliler arasındaki maaş farlılıkların makası daha da açılacaktır.”
  
Bundan sonraki her zam döneminde emeklileri daha da fakirleştirecek zam oranlarına asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube başkanı Küçük konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bu durum sosyal adalet ilkesine anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. 

Haklarımızın bilincindeyiz ve haklarımızı almak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Emekliler, hakkı olanı almak için, asla taviz vermeden Türkiye genelinde mücadele etmeye devam edecektir. 

Emeklilerin bir araya gelmekten birlikte mücadele etmekten başka çaresi kalmamıştır.”

KENDİ GELECEĞİMİZE SANDIKTA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Emeklilerin kendi geleceği için ekmeğine, aşına ve geleceğine birlikte sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Küçük, siyasilere seslendiği konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Ey siyasi partiler, sendikalar, dernekler. Sesimizi duyun…

Emeklilerin artık dayanacak gücü kalmadı.

Emeklileri oyalamayın, böyle yapmaya devam ederseniz emekliler kendilerine reva görülen bu dışlanmayı asla unutmayacak, bu defa gereken cevabı sandıkta verecektir.  

Emekliyi sadakaya muhtaç ettiniz 

Bizler emekliler olarak çok değil, insanca yaşayacağımız bir maaş istiyoruz. Devletimize bağlı, bayrağımıza saygılıyız. Hükümetimizin de sesimizi duymasını ve 16 milyon emeklinin derdine derman olmasını acilen bekliyoruz.

Emeklilerin artık duyguları ve umutlarıyla oynanmasını istemiyoruz.

Ve Elâzığ’da 15 Temmuz meydanında bir kez daha haykırıyoruz.

Bizi duyun, bizi anlayın, bizi yok saymayın..

Bizi duymayan siyasileri bizler de duymaz ve gereğini sandıkta yaparız”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN