Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı 

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Elazığ'da ki hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı. Elazığ'da bin 428 binanın hasar incelemesi gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki farklı yıkıcı deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde Elazığ’da da çok sayıda bina ve konut hasar aldı. Elazığ Valiliği, hasar tespit çalışmalarında son durum hakkında açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ana kadar bin 428 binanın hasar incelemesi yapıldığı ifade edildi. 

Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı 

VALİLİK: ŞU ANA KADAR 1428 BİNANIN HASAR İNCELEMESİ YAPILDI 

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilimizde, binalarında hasar olan vatandaşların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne veya Bakanlığın ALO 181 ihbar hattına başvurmaları halinde dilekçe ve ihbarların geliş sırasına göre hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır. Şuana kadar 1428 binanın hasar incelemesi yapılmış olup, incelemeler devam etmektedir. Hasar tespit sonuçları hasartespit.gov.tr ve E-devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN