Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Malatya'ya yardım elini uzattı

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedelerimize yardımlar aralıksız devam ediyor. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden Malatya'ya Günlük 45 bin Çorba ve ekmek ulaştırılıyor.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak Elazığ depreminin acısını yaşayan Elazığ’da okullar depremzedelerimiz için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ilk gününden itibaren Elazığ’da pansiyonlu okullarda hazırlanan çorbalar sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa Malatya ilindeki depremzedelerimize gönderiliyor.

Bugüne kadar Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilen 50 bin kişilik çorba, 50 bin ekmek, 45 bin su, 1000 battaniye ve çeşitli yardım malzemeleri Malatya’da depremzedelerimize ulaştırıldı.

Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyete geçen ekmek fırın da üretim kapasitesini arttırarak 24 saat esasına göre çalışmaya başladı.

Okulun ekmek fırınında üretilen 50 bin ekmekte Malatya’ya ulaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde pansiyonlarda görev yapan tüm aşçıların göreve çağrıldığını ifade ederek günde 3 vardiya 24 saat şeklinde sıcak çorba ve ekmek üretiminin devam edeceğini belirtti.

Günlük ekmek ve çorba kapasitesinin 45 bine çıkarılacağını ifade eden Yiğit, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valiliğimizin koordinesinde depremzedelerimiz için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz dedi.

Ayrıca Elazığ’daki artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız için tüm okul pansiyonlarının açıldığını ifade eden Yiğit, “07 Şubat günü pansiyonlarımızda 11 bin vatandaşımızı barındırdık. Pansiyonlarda barınma hizmeti verdiğimiz hemşerilerimiz için de sıcak çorba ve çay ikramlarımızı sürdürüyoruz dedi. Bu sabah okullarımızda hazırlanarak Malatya’ya gönderilen çorbalar depremin ilk gününden itibaren Malatya’da bulunan ve çalışmaları koordine eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER tarafından vatandaşlarımıza servis edildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN