ELAZIĞ İHH: 'YARDIM YAPARKEN ONAYLI MAKBUZLARA DİKKAT EDİN!'

İşgalci İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırıların ardından Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla kampanya başlatan İHH Elazığ Temsilciliği, yetkisiz ve art niyetli bazı kişilerin de halkımızdan yardım topladıkları ve bunlara itibar edilmemesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Elazığ İHH İl Başkanı Erdal Altunbaş şunları söyledi:

“Elazığ İHH olarak birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte ‘Elazığ Filistin Yardım Platformu’ bünyesinde başlattığımız, 15 Temmuz Demokrasi (PTT) Meydanında açılan stantta ve dernek binamızda, Gazzeli kardeşlerimize destek olmak amacıyla görevli arkadaşlarımızın kontrol ve koordinasyonu içerisinde makbuz karşılığında yardım toplamaktayız.

Ancak son günlerde İHH adını kullanarak kendilerini yardım toplama gönüllüsü olarak tanıtan kişi veya kurumların insanlardan yardım talep ettikleri yönünde duyumlar merkezimize ulaşmaktadır. İHH adını kullanarak halkımızdan yardım toplayan bu tür art niyetli ve fırsatçı kişi ve kurumlara kesinlikle itibar edilmemesini, değerli hemşehrilerimizden istirham ediyoruz. Ayrıca kıymetli hemşehrilerimizden, her türlü yardımlarını makbuz karşılığında veya kurumlar adına İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü izni ile açılmış banka hesap numaralarına yapmalarını, İHH adına usulsüz bir şekilde para toplayan bu tür şahısların merkezimize veya Emniyet yetkililerine bildirilmesini istiyor ve bu konuda gerekli yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna önemle duyuruyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN