Elazığ'da Canlı Hayvan Borsası Projesinin protokolü imzalandı 

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteği kapsamında Elazığ'da Gümüşkavak Mahallesinde hayata geçirilecek olan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi için protokol imzalandı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ’da Gümüşkavak Mahallesinde hizmet sunulacak Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesinin protokolü imzalandı. Toplantıya Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ve kurumların yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansının desteklediği proje sayesinde Gümüşkavak Mahallesine 2000 metrekare kapalı ve 3000 metrekare yarı kapalı alana, 540 metrekare sosyal tesislere, idari binaya ve Elektronik Satış Sistemine sahip bir tedarik ve ticaret merkezi kurulacak. Oluşturulan merkezde 1000 adet büyükbaş veya 3000 adet küçükbaş hayvan barınma kapasitesi oluşturulacak. Kurulacak bu merkezle gıda güvenliğinin sağlanması ve gıda arzının sürdürülebilirliğinin sağlanması, bölge hayvancılığının ve hayvancılığa bağlı sanayilerin gelişmesinin sağlanması hedefleniyor.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN