Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Elazığ'da 'geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' temasıyla 23 bin fidan toprakla buluştu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Milli Ağaçlandırma Gününde"  daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı 100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Tesis edildi. Bu Kapsamda Elazığ’da da Tadım Köyü’nde düzenlenen etkinlikle 23 bin fidan dikildi. 'Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes' temasıyla Tadım Köyü Ağaçlandırma Sahasında gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü törenine Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel,  Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Program Mehteran Ekibinin gösterisi ile başladı. 

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

ÇETİNER: “ELAZIĞ’DA TÜM İLÇELERDE 11 LOKASYONDA 23 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ” 

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününün önemine değinerek, “Tüm Türkiye’de 81 il 922 ilçe ve 2023 lokasyonda milyonlarca fidan bugün toprakla buluşturulacaktır. Dikilen her fidan geleceğe nefes, cumhuriyete nefes ve Türkiye Yüzyılı’na nefes olacaktır. Bugün Elazığ’da tüm ilçelerde 11 lokasyonda 23 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Tadım Köyü’nde 80 dekarlık alanda Türkiye’nin yüzüncü yılı olması münasebetiyle Yüzüncü Yıl Hatıra Ormanı’nı hep birlikte tesis edeceğiz. Bugün sizlerle birlikte bu alanda 6 bin 23 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Yine dikim töremizin hemen akabinde çıkışta 6 bin 23 adet gelir getirici türlerle birlikte sizlere ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Peygamber efendimiz kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin buyurmuşlardır. Bizler kutsal bir görevi ifa etmenin bilinciyle hareket ediyoruz. Asli görevimiz ormanları korumak, mevcut ormanları korumak ve orman varlığımızı artırmaktır. Yeşil bir Elazığ için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte bu amaç için özveri ile gayret ediyoruz” dedi. 

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

TORAMAN: “YENİ ORMAN SAHALARINDA TÜRKİYE AVRUPA’DA BİRİNCİ DÜNYADA DÖRDÜNCÜ SIRADA” 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman,  Türkiye’nin 20 yılda ağaçlandırma seferberliği ile ciddi yol kat ettiğini ifade ederek, “Doğanın tahrip edildiği bir dünyada doğal varlıklarını koruyan, büyüten nadir ülkelerden bir tanesi olduk. Orman sahasını genişletebilen nadir ülkelerden bir tanesi olduk. Bu manada yeni orman sahalarımız dikkate alındığında Türkiye Avrupa’da birinci sırada dünyada da dördüncü sırada. Çok şükür artık orman varlığını azaltan bir ülke olmaktan çıktık tam aksine orman alanlarını genişleten bir ülke haline geldik. Şuanda toprakla buluşturacağımızı fidanları yetiştiren fidanlık müdürlüğümüz var ve bu sene kendilerini de tebrik ediyorum bu yıl 13 milyon fidan üretmişler bu çok yüksek bir rakam.

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

Türkiye’de birinci sıradalar yalnızca Elazığ vilayetinde değil 8 vilayete bu fidanları dağıtıp toprakla buluşmasını sağlıyorlar. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yalnızca fidan yetiştirip toprakla buluşmakla mı sınırlı Orman Bölge Müdürlüğü faaliyetleri hayır, başka pek çok faaliyetleri de var. erozyonla mücadele ediyorlar. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nün erozyonla mücadele ettiği sahaların büyüklüğü diğer bölgelerle mukayese edildiğinde birinci sırada. Yine erozyonla mücadelenin yanında orman köylüsü dediğimiz ormanla iç içe ya da orman kenarında yaşayan vatandaşlarımıza destek için Orköy kredileri kullandırılıyor.

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

Yine Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Orköy kredi kullanımında da kullandırma da birinci sırada o yüzden kıymetli bölge müdürümüzü ve şahsında bütün teşkilatımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Program Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın duası ile devam etti. Duanın ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları adına fidanlar toprakla buluştu. Elazığ’da yılsonuna kadar 3 milyon adet fidanın toprakla buluşması sağlanacak. 

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

Elazığ'da 23 bin fidan toprakla buluştu 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN