Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan asfaltta kaliteyi artırmak ve asfalt üretim ile serim maliyetini azaltmak amacıyla kurulan Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Fırat Üniversitesi ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa kurulan laboratuvar ile yollarda kullanılacak malzemenin dayanıklılığı, kalitesi ve performansı ölçülerek hangi kalitede malzemenin serileceği bilimsel olarak ortaya çıkacak.

KURULAN LABORATUVAR İLE ASFALT VE YOLLARIN KALİTESİ DAHA DA ARTACAK

Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkeziyle asfaltlama işlemlerine başlamadan önce gerek zemin gerekse kullanılacak malzemeler laboratuvarda çeşitli deneylere tabi tutulduktan sonra alınan numunelerin kalite ve  kontrolünü yapıp standartlara uygun raporu verdikten sonra asfalt serim işlemi yapılacak. Laboratuvarda ayrıca malzemenin; kalite standartları, donma-çözülme dayanımı, elek analizi, aşınma deneyi, su emme deneyi ile kalitesi ölçülecek.

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

ARAŞTIRMA LABORATUVAR MERKEZİ BÜNYESİNDE NELER VAR? 

Yaklaşık 30 dönüm arazi üzerine Sarıçubuk Mahallesi Fen İşleri Han Pınarı Asfalt Şantiyesi'nde inşa edilen Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi bünyesinde; 2 adet asfalt plenti, 1 adet emisyon üretme tesisi, mekanik plent ve laboratuvar  yer alıyor.

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

"ASFALT ARAŞTIRMA LABORATUVAR MERKEZİ'MİZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Ergüven kurulan laboratuvar ile asfalt kalitesinin daha da artacağını belirterek, "Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi'ni bugün tamamlamış bulunmaktayız. Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi için gerekli olan bütün deney, alet ve edevatları tamamlayıp hizmete açtık. Şahin Başkanımız göreve geldiği günden beri en büyük icraatlarımızdan biri olan 240 tonluk Asfalt Plenti'ni kurduk. Asfalt Plenti'ne hizmet verecek Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi'ni bütün deneylerin yapılacağı bir merkez haline getirdik. Fırat Üniversitesi ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü iş birliği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi'miz şehrimize hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN