Eker, yeniden başkanlığa seçildi 

Diyanet Sen Elazığ Şubesi'nin 8'inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede başkan Yusuf Eker güven tazeledi.  Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet Sen Elazığ Şubesi'nin 8'inci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Kültür Park Mamura tül Aziz Salonunda gerçekleştirilen kongrede üyelerine hitap eden Başkan Yusuf Eker, “Dön görevlilerimizin sorunlarını, sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Çok özel bir görevi ifa eden din görevlilerimizin yaptıkları işin para ile ölçülmesi mümkün değildir. Her zaman dediğimiz gibi bize hiç ücret ödenmese de camilerimizi kapatmayız, ezanlarımızı susturmayız. Ama şu da unutulmamalıdır ki her kamu görevlisi gibi din görevlisi de ailesini geçindirmek için belli bir ücrete ihtiyaç duymaktadır. Memur Sen ve Diyanet Sem olarak sadece kamu görevlilerinin mali özlük ve sosyal haklarını korumakla mükellef olmadığımızın farkındayız.” dedi.   

EKER: YETKİLİ OLDUKTAN SONRA BİRÇOK SORUNUMUZU ÇÖZDÜK 

Eker, sendika olarak din görevlilerinin haklarını korumanın yanında dine saldıranların da karşısında durduklarını ifade ederek, “Bir takım çevreler ülkemizin üzerinde öyle büyük oyunlar oynamaktadır ki insanımızın milli ve manevi değerlerinden uzaklaşması için ellerinden gelen her gayreti gösteriyorlar. Her fırsatta dinimize saldıran bir takım mihraplara Diyanet Sen olarak her fırsatta verdik. Bundan sonra da aynı şekilde vermeye devam edeceğiz. Yeniden büyük Türkiye kuruluşunun en büyük mimarları din görevlileri olarak siz değerli kardeşlerimiz olacaksınız. Bugüne kadar çok ciddi kazanılar elde ettik. Geçmişte din görevlilerinin ne kadar ağır şartlarda ve ne kadar düşük ücretle çalıştığını biliyoruz. Elhamdülillah Diyanet Sende yetkili olduktan sonra birçok sorunumuzu çözdük.” dedi.

ERGEN: BİZLER DİYANET SEN’İ KURARKEN SIKINTIYLA, SORUNLA KURMUŞTUK 

Sendikanın bir dönem başkanlığını yürüten Elazığ Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Murat Ergen de konuşmasında, sendikacılığın bir misyon yüklediğini söyleyerek, “Bizler Diyanet Sen’i kurarken birçok yoklukla, sıkıntıyla, sorunla kurmuştuk. Böyle salonlarda kongre yapamıyorduk. Üyelerimizin haklarını savunmak için kanuni anlamda elimizde doneler yoktu. Fakat özellikle Memur Sen’de ilk yetkili olan Diyanet Sen yetkisinin 13. yılında gösterdi ki Memur Sen ve Memur Sen’imize bağlı sendikalara bir şekilde fırsat verildiği zaman sorunları en üst düzeyde çözebiliyorlar elhamdülillah. Burada 20-30 yıl dön görevliliği yapan kardeşlerim var. Onlar geçmişte yaşadığımız sıkıntıları sorunları bizden daha iyi bilirler. Bizler sendikacılık yaparken sendikacılığa sadece bir imamın maaşı veya bir kamu görevlisinin özlük hakkı diye bakmadık. Çünkü bizim bir davamız var ve bu davanın bize yüklemiş olduğu bir misyon var. Sadece kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı yapmamız gerektiğini de en iyi anlayanlardan olduk.” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN