EHAD: Yitirdiğimiz her bir can için bir hatim okuyoruz

Evrensel Hafızlar Derneği, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için hatimler okuyacak. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yiten canlar için okunacak hatimlere vatandaşlarda katılım sağlayabilecek. Hatim ve cüz okumak isteyen vatandaşlar 'hatim.ehad.org.tr' web sayfasını ziyaret edebilirler.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Evrensel Hafızlar Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“6 Şubat günü 10’dan fazla ilimizle birlikte Suriye’yi de etkileyen ve milletimizi derinden sarsan iki büyük deprem yaşadık. Cenab-ı Hak’tan vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize sabr-ı cemil niyaz ederiz. 

Afetin ilk anından bugüne kadar yaraları sarmak için bölgeye koşan başta hafız ve hafize gönüllülerimiz olmak üzere, STK’ların bütün gönüllülerine, yurt içinden ve yurt dışından arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan herkese teşekkür ederiz. 

Yaşadığımız afetten sonra elinde tespihiyle ruhunu teslim eden amcamızla, enkazdan çıkarken başörtüsü isteyen teyzemizle, enkaz altından sağ çıkarılan her bir can için Allahu Ekber nidalarıyla sevincini dile getirenlerle bir kez daha şahit olduk ki; bu milletin hamuru Kur’an ve İslam mayasyla yoğrulmuştur. 

Tekbir olarak isimlendirilen “Allahu Ekber” ifadesi sadece Allah’ın birliğini ve yüceliğini ilan eden bir sesleniş değil, hem inanan gönüllerin en büyük dayanağı, hem de İslam’ın en büyük alametidir. Tekbiri işiten mümin gönüller huzura ererken, şeytana aldanarak imanın tadına erememiş olanlarsa bu durumdan rahatsız olmuşlardır. 

Şahadetleri dinin temeli olan, o tekbirler ki; Uhud’dan Çanakkale’ye, İstanbul’un fethinden 15 Temmuz’a kadar tarihin seyrini değiştiren manevi sebeplerin başında gelmiştir. 

Bu tarihi şuur ve idrakten nasipsiz olan zavallıların tekbirlerden rahatsız olması ne kadar acı bir durumdur. Unutulmamalıdır ki; bu coğrafyanın vazgeçilmez birleştirici gücü sadrımızdaki iman, minarelerimizde yankılanan ezan ve göklerde süzülen bayrağımızdır. 

Şunu iyi bilmeliyiz ki bin yıldır İslam’ın bayraktarlığını yapan aziz milletimiz devletiyle omuz omuza vererek içinde bulunduğu bu zor günleri sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hep birlikte aşacaktır. 

Afetten etkinlenen bütün vatandaşlarımıza yönelik yardım faaliyetlerimizin yanı sıra, EHAD’nin kuruluş amacı doğrultusunda afet bölgesinde yıkılan veya hasar gören hafızlık müesseselerinin tespiti, vefat eden veya yaralanan hafız ve hafız adaylarının tespiti ve aileleri ile irtibata geçilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmekle birlikte, afetten etkilenen hafızlara maddi ve manevi destek çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. 

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra EHAD ailesi olarak yaşanan afetlerde “Yitirdiğimiz her bir can için bir hatim okuyoruz” sloganıyla hatim kampanyası başlatmış bulunmaktayız. 

Hatim veya cüz almak isteyen vatandaşlarımız hatim.ehad.org.tr web sayfamızı ziyaret edebilirler. 

Bu vesileyle geçmişten günümüze yaşanan deprem, sel, yangın vb. bütün afetlerde vefat edenlere Rabbimizden rahmet, geride kalanlara sabr-ı cemil niyaz ederiz.” 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN