Eğitim Bir-Sen'den öğretmenlik meslek kanunu açıklaması

Eğitim Bir-Sen Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yeniden düzenlenmiş, kapsayıcı bir öğretmenlik meslek kanunu talep ettiklerini söylediler. Öte yandan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi mevcut uygulanan sıkılaşma politikaları ve faiz artırımlarının üretim ve yatırım alanları ile gelir dağılımını olumsuz etkilediğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Eğitim Bir Sen Elazığ Şubesi Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerinde dair Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iki yıl önce çıkarıldığını ancak beklentileri karşılamadığını söyleyen Eğitim Bir Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, kanunun yeniden düzenlenmesi ve TBMM gündemine gelmesini istediklerini ifade etti.

İbrahim Bahşi, Eğitimcilerin hak ve yetkilerini genişleten, adil ve hakkaniyete uygun bir meslek kanunu istediklerini kaydetti.

Öte yandan Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Mayıs ayı enflasyon oranları ve sıkılaşma politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Bahşi açıklamasında; “Mevcut uygulanan sıkılaşma politikaları ve faiz artırımları; enflasyonu düşürme hedefiyle gerçekleştirilse de; üretim ve yatırım alanını olumsuz etkilediği gibi gelir dağılımını da olumsuz etkilemekte, adaletsizliği büyütmektedir. Bu somut durum; sıkılaşma politikaları enflasyonu düşürmüyor, alım gücünü eritiyor, geçim sıkıntısını büyütüyor gerçeği ile açıklanabilir. Doğru ve adil sonuçların ortaya çıkabilmesi için politika üreticilerin ve karar alıcıların bakış açısını değiştirmesi, enflasyonun nedeninin “emekçiler-emekliler” gibi gösterilmesinden vazgeçilmesi gerekmektedir. Bunun için gerekli ve şart koşul “piyasaya emekçi gözüyle bakış” anlayışından geçmektedir.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN