Demirpolat: Kuzey Çevre Yolu imara açılsın

Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, yaşanan depremlerin ardından Harput çevresinin de imara açılması gerektiğini ifade ederek, imara açılması gereken bölgelerde incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Harput Mahallesi 2020 yılında Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin yanı sıra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki birçok depremi hasar almadan atlattı.

Harput’un çevresinin sağlam bir zemine sahip olduğunu ifade eden Harput Mahallesi muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput kuzey çevre yolu bölgesinin imara açılıp depreme dayanıklı evler yapılmasını istedi. Demirpolat, “Harput’un etekleri imara açılmasını istediğimiz bölge bu bölge. Buradan başlayarak Ankuzu Baba bölgesine doğru bu bölgeyi kazın yarım metre bilemeden en fazla 2 metre sonra kayalık bir zemin. Bu bölgelerin bizle imara açılmasını istiyoruz. Bu bölgeler tamamen tarıma elverişli bölgeler değil ama vatandaşların alabileceği bir yani milyonluk binalar değil vatandaşlarımızın da aynı zamanda bütçelerine uygun evler yapılır ise o yüzden vatandaşlar tekrar Harput’u tercih eder Elazığ’da korkuyla yaşamaz. Bizlerin en fazla durduğumuz nokta bu bölgeler bu bölgelerin imara açılmasını istiyoruz. Yani 100 yıllarca yetecek belki arazi var. Bu bölgeler tamamen çorak bir arazi bu bölgelerin imara açılmasını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN