Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merakla beklenen emekli maaşlarına ek zam konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İSTİHDAMDA 32 MİLYON KİŞİYLE TARİHİMİZİN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ YAKALADIK"

Sadece ulaştırmada halen inşası süren 26 ayrı yol, raylı sistem, hava limanı ve uydu projesinin ülkemize kazandıracağı değeri muhalefetin bizi çekmek istediği içi boş tartışmalarının tamamına değişmeyiz. Üzerine en çok titrediğimiz husus istihdamda 32 milyon kişiyle tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık. Yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizliği daha da aşağılara çekmemiz gerekiyor. İşverenlerimiz ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü, kendi işyerinde yetiştirme imkanını daha esnek şartlarda kullanabileceklerdir. 6 Şubat sonrası deprem bölgesindeki işyerlerinin bu kurs ve programlarla ilgili yükümlülüklerini zaten kaldırmıştık. Aynı şehirlerimizdek ikurs ve programların 2024 yılı için işveren yükümlülük süresi 1 kat, istihdam taahhüdü ise yüzde 30 olarak uygulanacak.

Emeklilerimizin refah düzeyini düzeltmek için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

EMEKLİYE YÜZDE 5 EK ZAM

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini, buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte, emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşmuş olacaktır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları Temmuz’da eşitlenecektir.
Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için, maaş artış oranlarında dengesizlik giderilecektir.

Ayrıca, sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz. Ekonomi yönetimimiz, Orta Vadeli Programda bu artışları öngörmüş, hazırlıklarını buna göre yapmışlardı. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağı daha emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz.

"2024'Ü EMEKLİLER YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ"

2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Bu vesile ile emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak hedefimizdir. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN