CHP Elazığ adayları tanıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ, merkez ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısı gerçekleşti…

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un başkanlığında düzenlenen toplantıda; CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran, CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi, CHP Keban Belediye Başkan Adayı Ahmet Alagöz, CHP Ağın Belediye Başkan Adayı Taner Öğünç ve CHP Karakoçan Belediye Başkan Adayı Mahmut Okçuoğlu kendilerini tanıttı.

Açılış konuşmasını yapan Milletvekili Gürsel Erol, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol yaptığı konuşmada, "Bugün aramızda ilçe belediye başkanı adaylarımız var. 31 Mart yeni bir seçim dönemi. 31 Mart'ta Elazığ'ımızın yeni belediye başkanlarının belirlenmesiyle ilgili bir seçim yaşayacağız. Biz de bu seçime yönelik, adaylarımızın tanıtımıyla ilgili neler yapabiliriz diye düşündük. Elazığ'da yerel yönetimler ve belediyecilik anlamında bir farklılık yaratmak adına neler yapabileceğimiz konusunda bir araya geldik ve fikirlerimizi konuştuk. Bu vesileyle adaylarımızı sizlere tanıtmak istiyorum.

"TÜRKİYE GENELİNDE 2023 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE REKORUNU KIRAN PARTİ BİZİZ"

Önce şunu belirteyim biz Elazığ'da yapılan 14 Mayıs seçimlerinde gördük ki ikinci vekil çıkarmayı az bir oy farkıyla kaybettik. Aslında iddiamız iki milletvekili çıkartmaktı. Ama o günün şartlarına göre gelişen partiler arasında görüşülen stratejik ittifaklardan kaynaklı, ne yazık ki ikinci milletvekilini çıkaramadık. Ama sevindirici olan şu, daha önceden Elazığ'da sıralama olduğu zaman 4 ya da 5'inci sırada yer alan bir partiyken biz Elazığ'da ikinci parti olduk. Özellikle merkezde birçok mahallemizde birinci parti olduk. Bu son derece sevindirici bir gelişme. Bu süreçte katkısı olan bütün örgütümüze canı gönülden teşekkür ederim. Şimdi yeni bir maraton başladı. Bu yeni maratonda iddiamız Elazığ Belediye Başkanıyla ilgili ortaya ciddi bir iddia koymak ve seçimlerde Elazığ'a yeni bir heyecan ve umudu doğuracak bir seçim süreci yaşatarak Elazığ Belediyesi'ni almak. İşimiz kolay değil ama imkansız da değil. Çünkü biz imkansızları bu şehirde hem örgütümüzle hem de halkla bütünleşerek kırmış bir oluşum olarak biliniyoruz.

Türkiye genelinde 2023 seçimlerinde Türkiye rekorunu kıran parti biziz. Türkiye tarihinde oylarının yüzde 100 arttığı başka bir il yok. Elazığ büyük bir başarı hikayesi oluşturduk. Bu yüzden yerel seçimlerde de çok iddialı bir çıkışımız olacak. Biz siyasete her zaman karşıyız ve gerilim üzerinden yapılan hizmet anlayışına sahip değiliz. Biz hizmet adamıyız. Yaşadığımız kentin sorunlarıyla ilgili ortak bir dilin geliştirilmesi anlamında bu ülkenin manevi değerlerine sahip çıkan bir siyaset üslubu ve diliyle hem burada hem ülke çapında farklılık yarattık.  Aday arkadaşlarımızı dinlediğiniz zaman göreceksiniz ki bu güne kadar belki de Elazığ'da en nitelikli, konusunda uzman, bilgili ve birikimli arkadaşlarımızla bir yolculuğa çıkıyoruz. Biz bu arkadaşlarımızı yalnız bırakmadan yanlarında yer alacağız. Bugün aday olarak tanıtıyorum, inşallah 31 Mart’tan sonra da görev teslimine birlikte gideceğiz. Elazığ'da farklılığı yaratarak bu başarıyı Elazığ örgütü olarak hep birlikte yaşayacağız."

"ELAZIĞ BİZE GÖNLÜNÜ AÇTI"

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar Duran yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 2 buçuk yıldır burada il başkanlığı görevini yürüttüm. Yol arkadaşlarımızla güzel bir seçim yol arkadaşlığı yaptık. Sayın vekilimin de belirttiği gibi 2018 yılından itibaren tüm seçimlerde CHP Elazığ'da eskisinden çok daha farklı bir yol çizdi. Her seçimde başarıyı katlayarak ve oy sayımızı arttırarak bugünkü duruma geldik ve sonunda Elazığ'da ikinci parti konumuna geldik. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş tüm arkadaşlarımla birlikte Elazığ'ın gönlüne girdiğimizi 2023 Genel Seçimlerinde aldığımız oylarla gördük. Burada da bir sorumluluk almamız gerekiyordu. Elazığ'ın Cumhuriyet Halk Partisinin Halkçı belediyecilik anlayışıyla tanışması gerektiğini, bunu da bizim üzerimizden olabileceğini düşündük. Bu vesileyle yaklaşık bir buçuk ay önce il başkanlığı görevinden istifa ederek aday oldum. Ben önce size kendimi emanet ediyorum. Elazığ bize gönlünü açtı. Elazığlı hemşerilerimiz 2023 seçimlerinde bunu gösterdiler. Belediye seçimlerini de almamamız için önümüzde hiçbir engel yok. Bunu hep birlikte başaracağız." Dedi.

“KEBAN'DA BU SÜRECİ ZAFERLE SONUÇLANDIRACAĞIM”

CHP Keban Belediye Başkan Adayı Ahmet Alagöz yaptığı açıklamada, "Keban doğumluyum. Bundan önceki meslek hayatımda Maliye Bakanlığında ve yerel yönetimler olmak üzere devlet tecrübelerim var, bilgi birikimlerim var. Üniversite mezunuyum. Ben de kendi ilçemde en son 1978 yılında aday olarak yarışa girdim. Teveccühler çok güzel. Sayın belediye başkan adayımızın da dediği gibi Halkçı bir belediyecilik anlayışını gerçekleştirmek üzere inşallah Keban'da bu süreci zaferle sonuçlandıracağım." Dedi.

“AĞIN’IN POTANSİYEL KAYNAKLARINI VERİMLİ KULLANACAĞIZ!”

CHP Ağın Belediye Başkan Adayı, Taner Öğünç "Daha önce 10 yıl Bakırköy'de belediye başkan yardımcılığı yaptım. Üniversite mezunuyum. Yurt dışında mastar yaptım ve çeşitli belediyelerde de irtibatım oldu. Her kentin kendine özel potansiyel kazanımı vardır. Belediyenin de kendine özel bütçesi vardır ancak bu bütçe ancak personel maaşlarına gidiyor. Bir belediye başkanının görmesi gerek şudur, kentin potansiyel kaynaklarını kullanmamız gerekiyor. Belediyeci gözüyle bunu söylüyorum." Dedi.

“İL GENEL MECLİSİ’NDE YAPTIKLARIMI HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ!”

CHP Karakoçan Belediye Başkan Adayı Mahmut Okçuoğlu, "Yaklaşık 13 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaktayım. 1972 Karakoçan doğumluyum. Orta ve lise eğitimini Karakoçan'da üniversiteyi de Malatya'da bitirdim. İş insaniyim, 5 yıldır Cumhuriyet Halk Partisinin il genel meclis üyeliğini yapıyorum. İl genel meclis üyeliği döneminde yaptığım hizmetler Karakoçan'da halkımız tarafından yeterince görülmüştür, yeterince benimsenmiştir. Halkımızın sıcak ilgisi ve teveccühü eminim ki önümüzdeki 31 Mart'ta CHP’den Mahmut Okçuoğlu'nu tercih edeceklerdir." Dedi. 

“İLÇEMİZİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA ÇOK İÇERLEDİM”

CHP Baskil Belediye Başkan Adayı Veli Baygeldi, "1985 Elazığ'ın Baskil ilçesinde dünyaya geldim. 2004 yılında İstanbul'a gitmek durumunda kaldım. Malumunuz şehrimizin şartları gereği istihdam sorunu yaşıyoruz. İşsizlik, ülkemizin her tarafında bulunan kronik bir sorundur. 2004'te İstanbul'da üst düzey ve orta düzey yönetici olarak görev yaptım. Belediyelere hizmet verdik, belediye hizmetlerine çok uzak bir kişi değilim. Belediyeciliğin altyapı ve üstyapı işleyişini çok iyi biliyorum. Bu beşeri birikimimizi ilçemize nasıl taşıyacağız, ilçemize nasıl faydalı olacağız gibi düşünceler hakim oldu. Bu büyük hizmetleri büyük şehirlere yapma bencilliğini göstermeyeceğim. İlçemizin düştüğü duruma çok içerledim. Beşeri birikimimi ilçemizde kullanmaya geldim. İlçemizi kalkındırmak için uğraşmamız lazım. Böyle bir politika güdüyoruz." Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN