CHP'den iddialı lansman: Bu seçimi kazanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, düzenlenen lansman toplantısıyla projelerini açıkladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

31 Mart tarihinde yapılacak seçimler için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, Elazığ’ın büyük talep gösterdiği, şehre yeni bir umut ışığı, bir başlangıç enerjisi olan Sosyal Belediyecilik Projelerini, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda tanıttı. Programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İl Başkanı Av. Onur Özkan, Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Akkoç ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile vatandaş katıldı.

“HALKA HİZMET İÇİN YAPILAN BELEDİYECİLİK NASIL OLUR GÖSTERECEĞİZ”

Lansman toplantısı açılış konuşmasını yapan CHP Elazığ Başkanı Av. Onur Özkan: “Bugün Elazığ’da hemen her insanın ağzında olan bir değişim şart sözünün tek karşılığı olan Elazığ için aslında tek alternatif olan Elazığ da yeter artık diyen herkesin gidebileceği tek adres olan Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal belediyecilik projelerinin tanıtımı için bir araya geldik.
Elazığ’ı sosyal belediyecilik ile buluşturmak için çıktığımız bu yolda Elazığ a cumhuriyet halk partili bir vekil nasıl oluru gösteren Elazığ ı Elazığlıyı seven ve Elazığlıların da Elazığ’ın sesi dediği bize de siyaseten yol gösteren ağabeylik yapan sayın milletvekilimiz Gürsel Erol’un Elazığ da karşıtlık üzerine değil hizmet üzerine yaptığı siyasetin devamı halka hizmet için yapılan belediyecilik nasıl olur anlatmak için buradayız. 

Belediye başkan adayımız yol arkadaşım kardeşim Coşkun Çağlar Durana il meclisi ve belediye meclisi adayı partililerimize başarılar diliyor onları sizlere emanet ediyorum.  Birlikte kazanacağız sizlere güveniyorum.  Bugün ve daima yanımızda olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“HEDEFİM HER ZAMAN ŞEHRİME HİZMET ETMEK”

Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, hem meslek hayatında hem il başkanlığı döneminde hem de başkan adaylığı sürecinde tek amacının Elazığ’a hizmet olduğunu belirterek: ““31 Mart Seçimleri sonrasında Elazığ’da güzel günler göreceğiz. Hep şehri önceledim. Ülkemizin her bir karış toprağı önemli. Ama Elazığlı olmak ayrıcalıklı. En zor dönemlerde çizgisini bozmayan bir şehir. Her daim payına düşene razı olmuş ve mertliğinden taviz vermemiş. Ne güzel Elazığlı olmak ve Elazığ’da yaşamak. Gönülden bağlı olduğumuz şehre hangi hizmetleri getireceğimizi sizlerle paylaşmak istedik. Dün avukat ve il başkanıyken de dün de bugün de belediye başkanı adayıyken hep gayem beni ben yapan şehre hizmet etmek oldu.” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ BENİM SEVDAM”

Başkan Adayı Duran, “Benim arkamda ajandam yok. Allah nasip ederse 1 Nisan sabahı başkan olursak aziz hemşehrilerime yakışır bir Elazığ bırakmak adına çalışacağız. Elazığ sevdam diye bu yola çıktım. İnsanları bize umut dolu gözlerle baktı. Kendileri sıkıntılarını bize anlattı. Bu şehrin evladıyız. Hangi mahallede ne sıkıntı var. Hepsini biliyoruz. Ayakları yere basan projelerimizle sizlerleyiz. Belediyenin standart yapması gereken zorunlu işleri anlatmayacağım. İnsanları mutlu etmeyi hedefleyen, şehrin standartlarını yükseltecek projelerimiz var.” dedi.

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Duran, daha sonra Sosyal Belediyecilik çatısı altında hayata geçirecekleri projeleri anlattı. İşte o projeler: 

“EMEKLİYE MADDİ YARDIM DESTEĞİ”

Açlık sınırının altında emekli maaşı alan her emekliye her ay belediye bütçesinden düzenli olarak 2.000 TL maddi destek sağlanacak.

“ELAZIĞDA KREŞSİZ MAHALLE BIRAKMAYACAĞIZ”

“Mahallelerdeki nüfus yoğunluğuna göre açılacak kreşlerimizde; çocuklarımızın kendine güvenen, problem çözebilen, yaratıcı, araştırmacı, sosyal ve iletişim becerilerine sahip, saygı, hoşgörülü, etik değerlere bağlı, akademik açıdan donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için iyi ve kaliteli bir okul öncesi eğitim hizmeti almaları sağlanacak.”

“ÖĞRENCİ AŞEVLERİ KURULACAK”

“Üniversitede okuyan gençlerimizin beslenme İhtiyaçlarına katkı vermek ve eğitim giderlerinin yükünü biraz hafifletmek amacıyla ücretsiz öğrenci aşevleri açılacak.”

“HALK SÜT UYGULAMASI İLE SÜT İÇMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK”

“Üreticilerin sütlerini değerinde alıp, 3-6 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz süt dağıtımı yapacağız.”

“MAHALLE KÜTÜPHANELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI”

“Modern teknolojinin tüm imkanlarının kullanılacağı kütüphaneler açılarak gençlerimizin bilgiye erişimini kolaylaştıracağız. Kütüphanelerimiz sıradan bir kütüphane olmayıp, çok fonksiyonlu kütüphane olacak.”

“EĞİTİM DESTEK KARTI İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KIRTASİYE DESTEĞİ”

Eğitim destek kartıyla ekonomik zorluk yaşayan ailelerimizin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayacağız.

“HALK EKMEK FABRİKASI AÇILACAK”

“Elazığlıların uygun fiyata hijyenik, doyurucu ve lezzetli ekmek almaları için halk ekmek fabrikası açılacak. Her mahallemizde en uygun lokasyonlarda halk ekmek büfeleri açılarak vatandaşlarımızın halk ekmeğe erişimini kolaylaştıracağız.”

“HALK SU FABRİKASI AÇILACAK”

“Farklı ebatlarda plastik ve cam içme suyu ürünlerini belediyemizin oluşturduğu markayla kendi fabrikamızda üreterek, çok uygun fiyatlarla halkımıza sunacağız. Elazığ Belediyesi'nde istihdam alanı oluşturularak gelir elde edilecek.”


“KONUT KOOPERATİFLEŞMESİ”

“Mücavir sınırlar  genişletilerek ucuz bedelli arsa üretilip konut kooperatiflerine tahsis edilerek geliri düşük vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı yaratılacak.”

“BELEDİYE TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI KURULACAK”

Şehrin çeşitli bölgelerinde tanzim satış mağazaları açılacak, üreticiden tüketiciye maliyetine ucuz, güvenilir ve sağlıklı gıda zinciri oluşturularak yerelden kalkınmaya destek olunacak.

“YAŞLILARA VE ENGELLİLERE EVDE BAKIM HİZMETİ”

“Sosyo - ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan günlük yaşamsal faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza; belirli periyotlarda kişisel bakım, kuaför, ev temizliği, psikolojik destek, fiziksel aktivite desteği ve küçük onarım destek hizmeti verilecek.”

“0-6 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARI OLAN ANNELERE ÜCRETSİZ ULAŞIM”

“0-6 yaş çocuğu olan annelerimiz ile 12 yaş altı çocuklarımız ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacak.”

KÜLTÜR-SANAT-RESMİ BAYRAM KUTLAMA

Uluslararası ve geleneksel yaz ve kış festivalleri, konserler ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Engelsiz sanat portalı kuracağız. Gezici sahne projesiyle vatandaşlarımızı tiyatro ile buluşturacağız.Resmi  bayramlarda ve resmi törenlerde fener alayları düzenleyeceğiz.

“SAĞLIK KARTI İLE ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİNDE İNDİRİM İMKANI”

“Özel sağlık kuruluşları ile indirim protokolü imzalayarak açlık sınırının altında gelir elde eden vatandaşlarımızın alacağı sağlık hizmetleri muayene, tahlil-tetkik ve tedavi ücretlerinde yüzde 50'ye varan İndirim imkanı sağlayacağız.”

“SANAT EVLERİYLE EMEK SANATA DÖNÜŞECEK”

“Açılacak olan sanat evimizde; cam füzyon, seramik, porselen, çini, ahşap oymacılığı, alevde boncuk yapımı, el sanatları, kâğıt rölyef, makrome ahşap boyama dersleri gibi her kesimden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak birçok el sanatı kursları verilecek. Bu kurslar ile vatandaşlarımız hem el becerilerini geliştirecek hem de üreticilerin ürünlerini satarak sosyal ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunulacak.”

“DİKİMEVİ PROJESİ”

“Açılacak olan dikimevinde istihdam ettiğimiz kadınların yüksek kaliteli üretim anlayışı ile ürettiği iş elbisesinden, üniformaya ve endüstriyel sektörel tekstile uzanan geniş bir yelpazeye ait birçok ürün titizlikle hazırlanarak sipariş sahiplerine zamanında ulaştırılacak. Ayrıca dikimevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız içinde ücretsiz bir şekilde kıyafet desteği sağlanacak.”

“KAPALI PAZAR YERLERİ”

Kapalı pazar yerleri yapılarak esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha konforlu alışveriş ortamı sağlanacak.

“KADIN KOORDİNASYON MERKEZİ”

“Kadınların aile içerisindeki dinamik rolünün farkına varılması ve bu potansiyellerinin açığa çıkarılması için kadın koordinasyon merkezini kuracağız. Merkezimizde kadınlarımıza meslek edindirme kursları verilecek ve ayrıca yaşadığı problemlerin çözümleri noktasında destek sunulacak.”

“TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ”

“Turizme katkı sağlaması amacıyla uluslararası yaz ve kış festivalleri düzenleyeceğiz. Harput Mahallesi, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Baskil Kara Leylek Kanyonu, Palu, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Doğa Sporları, İnanç Turizmi, Kaplıcaları, yöresel musikisi ve zengin mutfak kültürü ile önemli turizm potansiyeline sahip Elazığ'ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmasını sağlayacağız.”

“TAZİYE EVLERİNDE YEMEK İKRAMINDA BULUNULMASI”

“Elazığ Belediyesi olarak, İlimizin her noktasında iyi günde ve kötü günde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Vefat edenlerin yakınlarına destek olmak için ilk günkü taziye yemeğini belediye olarak biz vereceğiz.”

“TOKİ MAHALLELERİNDE TİCARİ ALANLARIN ARTIRILMASI”

“Deprem sonrası inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu mahallelerde nüfus yoğunluğuna göre bölge halkının ihtiyaçlarına kolay ulaşabilmesi ve hak ettikleri hizmeti alabilmeleri için ticari alanları artıracağız.”

“YAPILACAK İHALELERİN ŞEFFAFLIĞI”

İhale süreçleri şeffaf ve konusunda uzman personeller tarafından yönetilecek. Her katılımcının ihalelerde eşit şartlarda yarışması sağlanacak ve ihaleler canlı yayında gerçekleştirilecek.

“BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI”

“Belediyemizde işe alım, yükselme ve atamalarda ehil, nitelikli ve hak eden kişilerin getirilmesi sağlanarak tüm adaylara fırsat eşitliği getirilecek.”

“BELEDİYE PERSONELİNİN MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ”

“Belediye çalışanlarımızın yıllardır ciddiyetsizlikle ele alınan özlük haklarını yeniden düzenleyerek promosyon konusunda yaşadıkları hak gaspını gidereceğiz. 1 Nisan itibarıyla; şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde süreci yöneterek belediye personelimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız.”

“ALTYAPI ŞEHİRCİLİK VE PLANLAMA”

Belediyeye Avrupa Birliği ve yurt dışı hibe krediler bulunarak ilin ekonomisine ve belediye hizmetlerine katkı verilecek. Türkiye'deki en yetkin bürokratlar, akademisyenler ve teknik elemanların bilgi birikiminden yararlanılarak Fırat Üniversitesi'nin eş güdümüyle alt yapı şehircilik planlama gibi konulara çözüm üretilecek.

“BELEDİYE HARCAMALARININ DENETİME AÇIK OLMASI VE İLAN”

Belediye harcamalarında acil ihtiyaçlar öncelikli olacak ve israftan kaçınılacak. Harcamaların her platformda şeffaf şekilde kaç liraya mal olduğu halkımızla paylaşılacak. Yıl olarak Elazığ Belediyesi'nin gelir ve gider kalemleri bağımsız bir denetim kuruluşuna inceletilerek inceleme sonucu halkımızla paylaşılacak.

Başkan Duran, konuşmasının sonunda zafere olan inançlarının tam olduğunu vurgulayarak katılım sağlayan herkese teşekkür etti ve sözü Gürsel Erol’a devretti.

“BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol “CHP Elazığ’da nereden nereye geldi. Ne yaparlarsa yapsınlar. Elazığ’ın gönlüne toz kondurmadılar. Bize oy veren vermeyen bütün Elazığlılara teşekkürler. CHP Elazığ’ın her köşesinde başı dik geziyor. Seçilemeyen denilen dönemde 2 milletvekili iddiası ortaya koyduk.2019 yılında ittifaktan dolayı 2 partimizden 2 de İYİ Parti’den Meclis üyesi seçildi. Biz bu seçimi alacağız. Buna güvenin. Elazığ’da gerçekler üzerinde siyaset yaparak ilerlersek Elazığlılar bize oy verir. 74 yıllık tarihinde CHP’li bir yönetim olmadı. Elazığ sosyal belediyecilikle hiç tanışmadı. Biz bir ay önce yapılan seçimlerde 2. Partiysek çalışırsak pek tabi seçimi kazanırız. Vatandaşın neden CHP’ye oy vermesi gerektiğini anlatmalıyız. Yapıcı bir dil kullanmalıyız. Mevcut yönetimi dışında; Elazığ Belediye Başkanlığı bizim dışımızda almaya yakın başka parti yok. Biz bu seçimi ya 5 – 6 bin oyla alacağız ya da 5-6 bin oyla kaybedeceğiz. Ama önce kendimiz kazanacağımıza inanmalı ve bunu vatandaşa anlatmalıyız. Elazığ’ın lobları var. Bunlar gittiği her yerde kendilerine yer bulurlar. Artık arkasında dayısı olmayan bir çaresizlik yaşamayacak. Şimdi de AK Parti’ye saf temiz duygularla oy veren seçmene sesleniyorum. Senin çocuğun işsiz, evine ekmek götürmekte zorlanıyorsun. Ama partidekiler lord gibi yaşıyor. Bu lord gibi yaşayanlara gerekli dersi siz vereceksiniz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN