Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi.  1 - 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Programa, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Müftüsü Selami Aydın, kurum müdürleri,  STK temsilcileri ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Kültür Park Mamurat'ül Aziz Toplantı Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Harput Hamdi başaran kuran kursu yöneticisi Salim Gürocak, “Bu yıl başkanlığımız çok güzel bir tema seçmiş, vefa. Eğer dert adamı olup dava adamı olmazsak, bir ve beraber olmazsak, Hz. Peygambere vefasızlık etmiş oluruz. Adaleti hep anlattığımız Hz. Ömer’e vefasızlık yapmış oluruz. Sadece cami içindeki ibadet ve görevini yapmakla görevimizi tam yapmış olamayız. Dünyadan Nobel ödülü alan Aziz Sancar’a ihanet etmiş oluruz, dünya bilim tarihine yön veren Prof. Dr. Merhum Fuat Sezgin’e ihanet etmiş oluruz” dedi. 

AYDIN: CAMİLERİMİZİ ALLAH’IN İZNİYLE İBADETE AÇACAĞIZ 

İl Müftüsü Selami Aydın, “Aşağıdemirtaş, yemişlik köyü, göl köyü, sütlüce, yemişlik, Acıpayam, akmezra, ormanpınar, topalkem, yarımca, çelebi köyü, fahribey, aşağıdemirci, alıncık köyü, fatih cami, merkez cami, karaçalı cami bu camilerimizi inşa ettik ibadete açtık, kardeşlerimiz bu camilerde ibadetlerini yapıyorlar. Beyzade cami, çatalçeşme, evliyalar, gayret cami, yedigöze, sarıyakup, kaplıkaya, muratçık, Akçakale, çağlar köyü, Gürpınar, ürünveren, kel mahmut, kara gedik, karabeyli, çavuşlu, hacı sabri, Emirhan, meydan cami, Yeşilköy, tekevler bu camilerimizi Allah’ın izniyle ibadete açacağız. Allah sizden razı olsun sayın Valim geldiğiniz günden beri camiler konusunda bizlere çok yardımcı oldunuz” dedi. 

ŞERİFOĞULLARI: CAMİLERİMİZ DİNİ HAYATIN OLDUĞU KADAR SOSYAL HAYATINDA MERKEZİDİR 

Elazığ Belediye Başkanı, Şahin Şerifoğulları, “Camilerimizi sadece ibadet ettiğimiz yerler olarak görmemiz gerekiyor. Camilerimiz dini hayatın olduğu kadar sosyal hayatında merkezidir. En büyük yol göstericimiz, yüce peygamberimizin yaşamına baktığımız da rahmet peygamberi ömrü boyunca hayatının birçoğunu Mescidi Nebevi ’de geçirmiştir. Mescidi Nebevi yüce peygamberimizin ashabıyla istişare ettiği, sorunların çözüldüğü yönetim merkezi. Aynı zamanda tebliğin yapıldığı, ihtiyaç sahiplerinin kol kanat gerildiği ve Ashabı Suffa’nın eğitim yuvasıdır. Bu temeller üzerinden yola çıkacak olursak camilerimiz inanan insanlar için cem olma mekanlarıdır” dedi. 

TORAMAN: DİYANET TEŞKİLATI BİZİM TOPLUMUMUZDA TEVECCÜHÜ OLAN BİR TEŞKİLAT 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Diyanet Teşkilatı bizim toplumumuzda, milletimizde büyük bir teveccühü olan, büyük bir güvene mazhar olmuş bir teşkilat. Milletimizin dini konularda veya dünyevi konularda olabilir ilk müracaat yeri, ilk akla gelen kaynaklar din görevlileri, diyanet mensupları sizlersiniz. Böylesine ağır bir mesuliyet var. bizim milletimize karşı çok dikkatli olmamızı çok gayretli olmamız ve çok çalışmamız gerekiyor. Kıymetli din görevli hocamızın da açılışta ifade ettiği üzere hakikaten öğrenmenin sonu yok bizde milletimize layık olabilmek için hayatımızın her safhasında yeni şeyler öğrenerek vatandaşımızın, milletimizin, diyanet teşkilatına olan itimadını sarsmadan onu muhafaza etmek için gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN