Bulut'tan Ahıska Türkleri'ne ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ukrayna'daki savaş nedeniyle ülkeden tahliye edilerek Elazığ'da Aşağı Demirtaş'taki geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Milletvekili Bulut, ziyarette Ahıskalı Türkmenler ile sohbet etti, taleplerini ve isteklerini dinledi.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bulut, şöyle konuştu: 

“GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ”

“Aşağı Demirtaş’taki geçici konaklama merkezinde yerleşen soydaşlarımızı ziyarete geldik. Bize çok kıymetli büyüğümüz Recep Alyamaç ağabeyimiz eşlik ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ziyarete geldiğimizde aslında hem onların hal ve hatırlarını sorduk, hem onların taleplerini, isteklerini aldık. Hem de aslında  bir şeyi müşahede etmiş olduk. Büyük millet olmanın ne kadar önemli olduğunu, güçlü bir ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu burada yaşayarak onlardan almış olduk. Biz kendilerine de aynı ifadelerde bulunduk; Siz burada bizim misafirimiz değil, siz bu ülkenin öz evlatlarısınız, asli unsurlarınız dedik. Ne mutlu ki bugün soydaşlarının başına bir şey geldiğinde, dindaşlarının başına bir iş geldiğinde onu sahiplenebilecek. Onu kucaklayabilecek, onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlü bir ülke haline gelmişiz. Onlar da bu mutluluklarını bizimle birlikte paylaştılar. Memnuniyetlerini ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ifade ettiler.”

“ÇOK DUYGUSAL ANLAR DA YAŞADIK”

“ Bir teyzemizin elini öperken dedi ki; Ben eğilemiyorum ki şu toprağı öpeyim, vatanın ne demek olduğunu, güçlü devlet olmanın ne demek olduğunu bize gerçekten anlatan çok veciz bir cümleydi. Bir cümleyle aslında o kadar çok şey anlattı ki biz de gerçekten duygusallaştık. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Gücümüzü daim etsin ki biz de bize ihtiyaç duyan ne kadar sadece soydaşımız, dindaşımız değil, mazlum coğrafya da ne kadar insan varsa hepsine kucak açabilelim, yetişebilelim. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de Ahıska’dan gelen Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını en ufak ihtiyacına kadar karşılamaya devam edeceğiz. Onlar burada ne kadar ihtiyaç duyuyorlarsa o kadar kalmaya devam edecekler. Bir an önce de ümit ediyoruz ve umuyoruz ki Ukrayna’da Rusya’da yaşanan bu savaşın son bulmasını her ne kadar onların yurdu burası isi de onların biran önce evlerine kavuşmalarıyla alakalı temennimizi ve dileklerimizi buradan ifade ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN