Bulut, OSB'deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, OSB'de faaliyete girecek ayakkabı ve çanta fabrikasında incelemelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Milletvekili Bulut, Organize sanayi bölgesinde yakın zamanda faaliyete girecek ayakkabı ve çanta fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

BULUT: MUHTEŞEM BİR YATIRIM 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada; “Bugünümüzü Elazığ Organize Sanayi Bölgemize ve Elazığ Organize Sanayi Bölgemizde üretim yapan kardeşlerimize ayırdık. Fevkalede de keyif aldık. Yine hem Elazığ’ın çok yetiştirmiş olduğu ciddi üreticilerden imalatçılardan, sayılı isimlerinden 2 tanesiyle birlikteyiz. Gürkan Talo kardeşim MÜSİAD’ta da birlikteliğimizin olduğu o günden bugüne dostluğumuzun daim olduğu hakikaten Elâzığ’dan çıkmış dünyaya kendisini kabul ettirmiş kendi alanında da en iyi isimlerden bir tanesi. Muhteşem bir yatırım yapıyor onu yerinde görmek için ziyaretine geldik. Yine çok kıymetli kardeşim Esat Aktaş geçmişte onun yatırımlarını da yerinde gezmiştik. Yine Elazığ’a katma değer açısında çok büyük katma değer sağlayan hem istihdam açısından hem de Elâzığ’ın ihracat rakamlarını yükseltecek, ticari rakamlarını yükseltecek şekilde yatırım yapan iki tane kardeşim. Bugün onlara hep selam vermek bir yandan da motivasyon açısından destek olabilme adına kendilerinin ziyaretine geldik. Kendilerine de bu hüsnü kabullerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bulut, OSB'deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ için sosyal ve ekonomik meselelerde duyarsız kalmayacağının altını çizdi. Bulut, “Ben ilk seçildiğim günde ifade ettim iki şeye duyarsız kalmayacağım; sosyal ve ekonomik meselelerini Elazığ’ın duyarsız kalmayacağız dedik. Elazığ’ın büyümesi, gelişmesi, ilerlemesi bu iki hat üzerine oturmuş durumda hakikaten ekonomik açıdan gelişmemiş olan hiçbir yapının büyümesi, kalkınması mümkün değil o yüzden organize sanayi bölgelerimiz çok önemli, çok kıymetli. Bizde başından beri sanayicilerimiz bize ihtiyaç duyduğunda elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar onların yanında durmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz” diye ifade etti. 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 6. Bölge teşviklerinin uzatılmasında yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek teşviklerle beraber Elazığ’ın ihracat yapan bir il haline geldiğini vurguladı. Bulut, “6. Bölge teşviklerinin uzatılması bu konuda yatırımcılarımızın da elini yeniden güçlendirdi. İlk 6. Bölgenin çıkmasıyla alakalı çok yoğun bir mücadele vermiştik. Geçen yıl yine süresi bittiğinde uzatacağız demiştik, uzattık. Bugün yine 2 yıl süreyle uzattık. Gönül ister ki bunu kalıcı kılalım, bununla alakalı mücadelemizde devam edecek. Çünkü 6. Bölgeden dolayı yatırım üstlerinden bir tanesi oldu. Geçmişte organize sanayi bölgesinde kapalı alanı küçük alan arkasında meyve bahçelerinin olduğu bir yerden şuanda neredeyse alanın yüzde yüzünü kullanan bir hale geldik çünkü yatırımlar büyüdü, üretimler çok arttı. Elazığ ihracat yapan bir il haline geldi böyle olunca da istihdam açısından bizim elimizi güçlendirdi” şeklinde konuştu.  

Bulut, OSB'deki ayakkabı ve çanta fabrikasını inceledi 

BULUT: 700 KİŞİ BURADA ÇALIŞACAK 

Milletvekili Bulut, fabrikada 700 kişinin istihdam edeceğini söyledi. Bulut, “Bugün burada Gürkan Talo kardeşimizin yapacağı tesiste kısa zaman içerisinde bitecek inşallah ki bitmiş fiziki gerçekleşme yüzde 90’ın üzerinde. İlk etapta 700 kişi direkmen burada çalışacak. 700 kişiyi dörtle çarptığınızda 3000 aileye tekabül ediyor, 3 bin kişilik bir ekosistem. Sadece onunla da değerlendirmemek lazım aslında yatırım başladığında istihdam başlamış oluyor yani buraya kazmayı vurduğunuzda kepçeyi indirdiğinizde istihdam başlamış oluyor. Bu hareketlilik çok anlamlı ve çok kıymetli bu arkadaşlarımızda imalatçılar içinde bu ifadeyi kullanıyorum, sanayiciler için bu ifadeyi kullanıyorum kazandıklarının her kuruşu helal, daha kolay kazanma yöntemleri olmasına rağmen üretimi seçen, emeği seçen, istihdamı seçen, üretmeyi seçen, elini taşın altına koyan sürekli bu zorlukları seçen arkadaşlar bunların her yapmış olduğu ibadet mantığıyla değerlendirilebilecek üretimler. Allah yollarını açık etsin, Allah bu konuda hayırlı bol kazanç nasip eylesin ben kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

TALO: EN YÜKSEK KAPASİTEMİZ ELAZIĞ’DA OLACAK 

Fabrika Sahibi Gürkan Talo, başvuruların şubat ayında alınacağını belirterek tesisin tamamlandıktan sonra 21 ülkeye ihracat sağlayacaklarını söyledi. Talo, “ İlk günden bugüne kadar şuanda organize sanayide başladığımız zaman 700 kişilik istihdamla başlayacağız. Şuanda çok yüksek rakamlardan bir tanesi. Bakıldığı zaman yüzde 95 seviyemize ulaştık. Şubat ayının ortasında iş başvurularını alıp Şubatın sonunda da ilk üretimimize başlayıp bu tesisimiz bittikten sonra 21 ülkeye direk ihracatımız olacak. Dolaylı yollarla da 45 ülkenin parasını Elazığ ekonomisine sokacağız. Fabrikamız genel itibariyle kapasitesi olarak dünyada 3. Sırada son yayımlanan kapasite raporlarını incelediğimiz zaman dünyadaki en yüksek Çin ve Pakistan’ı da çıkardığımız zaman Avrupa’da dahil en yüksek kapasitemiz Elazığ’da olacak ve sektörde Türkiye ve Avrupa’nın bir numarası. Şehrimize ve ülke ekonomimize katkılar sağlarsak ne mutlu bize” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN