Başkan Telçeken'den asgari ücret açıklaması

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken vergi dilimleri ve asgari ücret açıklamasında, 'İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon artışları ile erimeyen, işverene ve çalışana vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz' dedi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken vergi dilimleri ve asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Sanayi, hizmet, üretim ve tarım sahasında çalışan milyonlarca işçi bulunduğunu ve çalışanların birçoğu asgari ücret seviyesi ve üzerinden maaş aldığını dile getiren Başkan Telçeken, bu bakımdan asgari ücret kararının toplumun tüm kesimlerinde büyük önem arz ettiğini belirtti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun görüşmeleri sonrasında ortaya çıkacak olan zam oranının hem işçi hem işveren tarafını memnun edecek bir oran olacağını umut ettiklerini dile getiren Telçeken, “İşverenlerin üretim kapasitelerini ve ticari hacimlerini yükselteceği, ihracatlarını sürdürebileceği,  işçi kardeşlerimizin de refah seviyelerini koruyabileceği bir zam oranı bekliyoruz” dedi. İşçinin beklentisinin karşılanacağı, işletmelerin sürdürülebilirliğinin zarar görmeyeceği vergi dilimlerinin her iki kesiminde rahatlatacak oranda belirleneceğine inandıklarını ifade eden Başkan Telçeken, “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda üretim seferberliği başlatan Türkiye ekonomisinin de beklediği bir asgari ücret oranı olacağını umut ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN