Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

Vizyon projeleri yatırıma dönüştürerek Elazığ'ı geleceğe taşımaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, medeniyetler merkezi Harput'a uzanan tarihi Hüseynik Yolu'nun sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

11 Ana Başlıkta 100 Projesini birer birer hayata geçirerek Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre kazandırılan yatırımları ve devam eden çalışmaları yerinde görmek, bilgi almak için incelemelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği Başkan Şerifoğulları, Harput ile Hüseynik (Ulukent) Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan tarihi yolun yeniden canlandırılması, turizme kazandırılması amacıyla sona gelinen restorasyon ve rekreasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

10.000 M² PİKNİK ALANI, 2.200 METRE YOL, SEYİR TERASLARI VE 90 ARAÇLIK OTOPARK

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2200 metre uzunluğundaki, 6 metre genişliğindeki tarihi yol ve çevresine gerçekleştirilen sağlıklaştırma, ağaçlandırma ve restorasyon çalışmaları ile birlikte tarihsel doku devam ettirilerek yepyeni bir kimlik kazandırıldı. Harput ve Hüseynik Mahallelerinin girişlerinde taş duvardan örülmüş ihtişamlı kapılar, dekoratif ahşap korkuluklar ve betonarme çalışmaları, iki ayrı girişte toplam 90 araçlık otopark alanı ve güvenlik noktaları, 10.000 metrekarelik piknik alanı, 2200 metrelik yolun etrafını saran yeni travers yürüyüş yolu, iki farklı açıya sahip seyir terasları, restoran, çeşmeler, oturma üniteleri, çardaklar, barbekü alanları, dekoratif aydınlatmalar, bay-bayan mescitleri tamamlanarak açılışa hazır duruma getirildi. Tarihi Harput-Hüseynik Yolu ve çevresi, vatandaşların konfor ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni bir mekân olarak bölgeye değer kazandıracak. 

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

“ÇALIŞMALARIMIZLA, ELAZIĞ’IMIZIN KÜLTÜREL KİMLİĞİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Aziz şehir Elazığ’ımızda tamamlanan ve devam eden çalışmalarımızı incelemeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Harput ile Hüseynik (Ulukent) Mahallelerimiz arasında ulaşımı sağlayan ve gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve rekreasyon çalışmaları ile yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılmasını amaçladığımız tarihi Şeher Yolu'muzda incelemelerde bulunduk. Bizler, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla aziz şehrimizi sadece geleceğe taşımakla kalmıyor, Elazığ’ımızın tarihsel mirasında önemli yeri olan kültürel kimliğini de yaşatmaya devam ediyoruz. Tarihsel miraslarımızdan olan Şeher Yolu'muzda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hem gelecek nesillere mazimizin izlerini yansıtıyor hem de bölgemizin cazibesine değer kazandırıyoruz.

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

Elazığ’ımıza dair söylenecek her sözde, atılacak her adımda aziz şehrimizi ve kıymetli hemşehrilerimizi düşünerek eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesi ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Mahalle ayrımı gözetmeden, insanı merkeze alarak yürüttüğümüz hizmet serüveninde, Elazığ’ımız için daha nice yatırımları hayata geçirmek için bütün ekibimizle gece-gündüz demeden, Elazığ’ımıza duyduğumuz aşkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

Bu duygu ve düşüncelerle yapımını tamamladığımız tarihi Harput- Hüseynik Yolu'muzun bölgeye, Elazığ’ımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu'nda

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN