Başkan Şerifoğulları'ndan 24 Ocak Depremi'nin 3. yıl dönümü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üçüncü yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak Depremi'nin 3'üncü yıl dönümünde aynı hüznü ve acıyı ilk günkü gibi hissettiklerini söyleyen Başkan Şerifoğulları, "24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Elazığlı vatandaşların yaşadığı en büyük afetlerden biri olmuştur. Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere toplamda 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 24 Ocak Depremi'nin 3'üncü yıl dönümünde aynı hüznü ve acıyı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz.

Depremin hemen ardından devletimiz varlığını Elazığ’da anında hissettirmiş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan çalışmalar tamamlanmıştır. Yerelde de bizler geçen üç yıllık süreçte ülkemizin ve bölgemizin en acı gerçeği olan deprem felaketine karşı önlemlerimizi artırarak devam ediyoruz. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın daha güvenilir ve sağlam konutlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarına da devam ediyoruz. 21 bin 140 hak sahibimizin konut teslim sürecini tamamladık. Afet konutlarının dışında, bin 164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve anahtar teslimine başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için ilimiz Valiliği ile birlikte alınması gereken bütün önlemleri azami seviyede alıyor ve bu konuda çok titiz çalışıyoruz. Şehrimizin her köşesi büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olup depremin izlerini silmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz.  Bu süreçte yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve devlet erkânına şahsım ve hemşehrilerim adına ayrıca teşekkür ediyorum. 24 Ocak Elazığ Depremi'nin yıl dönümünde; ilimizde, ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN