Başkan Macit: Esnafımıza verdiğimiz kredi elli milyonu geçti 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, Kooperatif olarak esnafa verilen krediler hakkında açıklamalarda bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Esnafa verilen krediler hakkında açıklamalarda bulunan Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, 50 milyonun üzerinde kredi verildiğini belirtti. Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, “Kooperatif olarak esnaflara kredi vermeye başladığımız 23 Mart’tan bugüne kadar elli milyonun üstünde kredi dağıtmış bulunmaktayız. Şuanda esnaflarımız tarafından kooperatiflerin tümüne yoğun bir ilgi var. Devletimizin Esnaflarımıza sağlamış olduğu Düşük faizli krediler için yoğun bir müracaat olduğunu ifade etmek istiyorum bu krediler esnaflarımıza can suyu olmaktadır. 15 Şubat 2023 tarihinde genel kurulumuzu yaparak hizmete başlayan Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafların yanında olmaya devam edecektir” ifadesini kullandı. 

MACİT: DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLERİ SUNUYORUZ 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, “Allah’a şükürler olsun ki kooperatifimize müracaat eden esnaf ve sanatkârlar. Şahsımızdan ve personellerimizden memnundur kredi şartlarını yerine getiren esnaflarımız yıllık yüzde 7,5 faiz oranıyla Devlet destekli krediden kullanıyorlar ve kredi sürecindeki esnaflarımızın a dan z ye tüm işlemleri tarafımızca takip edilerek esnaflarımızın kredilerini erken bir şekilde almaları için elimizden gelen tüm kolaylıkları sağlıyoruz, Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile birlikte Elazığ merkezde 4 kooperatifimiz bulunmaktadır. Kardeş kooperatiflerimiz ile birlikte Elazığ esnaflarına devlet destekli düşük faizli kredileri vermeye devam edeceğiz çünkü bu krediler hem esnafa can suyu hem de Elâzığ piyasasına giren bir katma değer olacaktır. Bu bağlamda her konuda bize desteklerini esirgemeyen Harput Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz ve Sanayi Sitesi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Türkoğlu’na teşekkür ederim” 

“ESNAFIN BANKASI KOOPERATİFLERDİR” 

Başkan Macit; “Kooperatiflerimiz aracılığıyla esnafımıza yıllık yüzde 7.5 faizle kredi veriyoruz hiçbir banka bu faiz oranıyla esnafa kredi vermemektedir esnafımızın gerekli şartları yerine getirmeleri durumunda Şuanda, esnafımıza 500 bin TL kadar kredi verebiliyoruz. Esnafımıza en uygun kredileri kooperatiflerimiz veriyor. Onun için esnafımız kredi kullanırken kendi bankası olan kooperatiflerimizi tercih etsin. Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak biz her zaman esnafımız hizmetinde olacağız” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN