Başkan Çoban'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çoban 'Dünya Kadınlar Günü, İçi Boş ve Sembolik Mesajlarla Değil, Hakkı Verilerek Kutlanması Gereken Bir Gündür' diyerek mesajında şunları söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

“Her yıl 8 Mart tarihinde kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nün içi boş ve sembolik mesajlarla değil, hakkı verilmiş olan bir gün olarak kutlanması gereken çok kıymetli bir gün olduğuna inanmaktayım.

Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa hanelerimiz, şehirlerimiz ve ülkemiz de mutludur.

Peygamber Efendimiz, 'Cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak toplumun ve toplumu oluşturan tüm değerlerin müşterek görevidir. 
Kadının üretimin bir parçası olması ve ekonomimizin lokomotifi olarak toplumsal hayatta yer alması önceliğimiz olması gerekirken, kadına şiddet haberleri maalesef sürekli gündemimizde yer almaktadır.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak, İlimiz nüfusunun yarısını oluşturan Kadınların aktif olarak üretim, ticaret, istihdam ve ekonominin bir parçası olması hususunda geliştirmiş olduğumuz çok sayıda projemizi sürekli olarak geliştirmekte ve imkanlar el verdiğinde bunları toplumumuza kazandırmada dün olduğu gibi bugünde kararlılığımızın devam ettiğinin bilinmesini istiyorum.

Bu vesileyle başta eşim ve kızım olmak üzere; tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN